Satoi taikka paistoi, sääelementillämme saat näytöillesi säätiedotenäkymän, joka näyttää tämän hetken sään, tulevien tuntien ennusteen ja tulevien päivien ennusteen. Säätiedoista on neljä eri näkymää, joista kaikista on kolme eri väriversiota: Värillisillä, valkoisilla ja mustilla ikoneilla. Tausta on kaikissa läpinäkyvä, joten voit sijoittaa säätiedot haluamasi taustakuvan tai taustavärin päälle. Samaa säätietoelementtiä voi käyttää joko pysty- tai vaakanäytöllä.

Saat sääelementin käyttöösi lisäämällä html-elementin URL-kenttään seuraavanlaisen osoitteen, jonka loppuun tulee oma Dark Sky -tunnuksesi:

https://idid.fi/extra/weather/forecast/?address=Tampere&key=omasäätunnuksesi

Huomaathan, että Dark Sky -säätietoja ei voi käyttää ilman organisaatiolle luotua ilmaista Dark Sky -tunnusta! Katso ohjeet tunnuksen luomiseen alempaa.

Säänäkymä 1: Sää nyt + tulevien tuntien sää + tulevien päivien sää

Eri väriversiot tunnistat osoitteen kirjainlyhenteistä:

Värillinen: https://idid.fi/extra/weather/forecast/1/?address=Tampere&key=omatunnuksesi

Musta: https://idid.fi/extra/weather/forecast/1B/?address=Tampere&key=omatunnuksesi

Valkoinen: https://idid.fi/extra/weather/forecast/1W/?address=Tampere&key=omatunnuksesi

Säänäkymä 2: Sää nyt + tulevien päivien sää

Eri väriversiot tunnistat osoitteen kirjainlyhenteistä:

Värillinen: https://idid.fi/extra/weather/forecast/2/?address=Tampere&key=omatunnuksesi

Musta: https://idid.fi/extra/weather/forecast/2B/?address=Tampere&key=omatunnuksesi

Valkoinen: https://idid.fi/extra/weather/forecast/2W/?address=Tampere&key=omatunnuksesi

Säänäkymä 3: Sää nyt + tulevien tuntien sää

Eri väriversiot tunnistat osoitteen kirjainlyhenteistä:

Värillinen: https://idid.fi/extra/weather/forecast/3/?address=Tampere&key=omatunnuksesi

Musta: https://idid.fi/extra/weather/forecast/3B/?address=Tampere&key=omatunnuksesi

Valkoinen: https://idid.fi/extra/weather/forecast/3W/?address=Tampere&key=omatunnuksesi

Säänäkymä 4: Sää nyt

Eri väriversiot tunnistat osoitteen kirjainlyhenteistä:

Värillinen: https://idid.fi/extra/weather/forecast/4/?address=Tampere&key=omatunnuksesi

Musta: https://idid.fi/extra/weather/forecast/4B/?address=Tampere&key=omatunnuksesi

Valkoinen: https://idid.fi/extra/weather/forecast/4W/?address=Tampere&key=omatunnuksesi

Sijainti

Voit määritellä sijainnin, jonka säätietoja haluat esittää, jolloin tiedot haetaan automaattisesti lähimmiltä sääasemilta. Sijainnin voit asettaa kaupungin, kaupunginosan tai jopa osoitteen tarkkuudella ja se määritellään parametrillä address=. Jos määrität sijainnin, jonka nimessä on monta osaa (esimerkiksi osoite), erota sanat toisistaan plus-merkillä (+). Esimerkiksi:

https://idid.fi/extra/weather/forecast/4/?address=Haarlankatu+4+Tampere

Kieliversiot

Saat halutessasi säätiedot myös englannin- tai ruotsinkielisenä. Lisää silloin kielitunniste sanan forecast perään ennen näkymän tunnisteena olevaa numeroa.

Englanninkieliset päivät saat tunnisteella _en ja ruotsinkieliset tunnisteella _sv.

Esim.

Englanti: https://idid.fi/extra/weather/forecast_en/1/?address=Tampere

Ruotsi: https://idid.fi/extra/weather/forecast_sv/1/?address=Tampere

Säätietojen lähde

Säätiedot tulevat Dark Sky Companylta, jolla on hyvin nykyaikainen ja monipuolinen rajapinta aineistojen hakuun.

Säätietojen käyttö edellyttää oman tunnuksen luomista. Ilmaisella tunnuksella saa palvelusta 1000 hakua päivässä, mikä riittää 40 infonäytön säätiedoille.

Toistinkone tarkistaa säätiedot palvelimelta tunnin välein. Useammin tapahtuva tietojen haku on rajoitettu ja tiedot on tallennettu välimuistiin, jotta päivittäiset käyttörajat riittäisivät kohtuullisesti.

Sijaintitiedot elementtiin haetaan Googlen karttapalvelusta, jolloin sijainnin voi määrittää katuosoitteen tarkkuudella. Tällöin tiedot haetaan osoitetta lähimmältä sääasemalta.

Näin käytät uutta säätilaelementtia:

Aloita luomalla ilmainen tunnus osoitteessa: https://darksky.net/dev/

Halutessasi löydät suomenkielisen pikaohjeen tunnuksen luomiseen klikkaamalla tästä (ohje aukeaa uuteen välilehteen).

Luotuasi tunnuksen kopioi sivun alalaidassa oleva API Key.

Lisää säätiedot iDiD-sisältöösi seuraavasti:

1. Luo uusi sisältö, jossa haluat käyttää säätilaa. Luo tai valitse html-elementti.
  2. Kopioi elementin URL-valikkoon osoite.