Satoi taikka paistoi, sääelementillämme saat näytöillesi säätiedotenäkymän, joka näyttää tämän hetken sään, tulevien tuntien ennusteen ja tulevien päivien ennusteen. Säätiedoista on neljä eri näkymää, joista kaikista on kolme eri väriversiota: Värillisillä, valkoisilla ja mustilla ikoneilla. Tausta on kaikissa läpinäkyvä, joten voit sijoittaa säätiedot haluamasi taustakuvan tai taustavärin päälle. Samaa säätietoelementtiä voi käyttää sekä pysty- että vaakanäytöllä.

Saat sääelementin käyttöösi lisäämällä html-elementin URL-kenttään allaolevan osoitteen. Esimerkissä haetaan säätiedot Tampereen keskusta-alueelle, mutta voit kirjoittaa siihen myös tarkemman osoitteen käyttäen + -merkkejä esim. Haarlankatu+4+Tampere

https://extra.idid.fi/weather/forecast/?address=Tampere

Säätilaelementin käyttäminen

Lisää säätiedot iDiD-sisältöösi seuraavasti:

1. Luo uusi sisältö, jossa haluat esittää säätilan.
  2. Luo tai valitse html-elementti.
  3. Kopioi elementin URL-kenttään sen säänäkymän osoite (kts. alla), jollaista haluat käyttää. Esim. https://extra.idid.fi/weather/forecast/4/?address=Tampere

Vinkki! Voit helposti kokeilla eri säänäkymiä ennen käyttöönottoa kopioimalla eri säänäkymien osoitteita selaimesi välilehdille. Samalla voit syöttää haluamasi osoitteen osoiteriville ja kun kaikki on valmista kopiot koko osoitteen leikepöydän kautta iDiD-sisältöeditorin URL-kenttään.

Valmis!

Säänäkymä 1: Sää nyt + tulevien tuntien sää + tulevien päivien sää

Eri väriversiot tunnistat osoitteen kirjainlyhenteistä:

Värillinen: https://extra.idid.fi/weather/forecast/1/?address=Tampere

Musta: https://extra.idid.fi/weather/forecast/1B/?address=Tampere

Valkoinen: https://extra.idid.fi/weather/forecast/1W/?address=Tampere

Säänäkymä 2: Sää nyt + tulevien päivien sää

Eri väriversiot tunnistat osoitteen kirjainlyhenteistä:

Värillinen: https://extra.idid.fi/weather/forecast/2/?address=Tampere

Musta: https://extra.idid.fi/weather/forecast/2B/?address=Tampere

Valkoinen: https://extra.idid.fi/weather/forecast/2W/?address=Tampere

Säänäkymä 3: Sää nyt + tulevien tuntien sää

Eri väriversiot tunnistat osoitteen kirjainlyhenteistä:

Värillinen: https://extra.idid.fi/weather/forecast/3/?address=Tampere

Musta: https://extra.idid.fi/weather/forecast/3B/?address=Tampere

Valkoinen: https://extra.idid.fi/weather/forecast/3W/?address=Tampere

Säänäkymä 4: Sää nyt

Eri väriversiot tunnistat osoitteen kirjainlyhenteistä:

Värillinen: https://extra.idid.fi/weather/forecast/4/?address=Tampere

Musta: https://extra.idid.fi/weather/forecast/4B/?address=Tampere

Valkoinen: https://extra.idid.fi/weather/forecast/4W/?address=Tampere

Säätietojen lisäasetukset

Sijainti

Voit määritellä sijainnin, jonka säätietoja haluat esittää, jolloin tiedot haetaan automaattisesti lähimmiltä sääasemilta. Sijainnin voit asettaa kaupungin, kaupunginosan tai jopa osoitteen tarkkuudella ja se määritellään parametrillä address=. Jos määrität sijainnin, jonka nimessä on monta osaa (esimerkiksi osoite), erota sanat toisistaan plus-merkillä (+). Esimerkiksi:

https://extra.idid.fi/weather/forecast/4/?address=Haarlankatu+4+Tampere

Kieliversiot

Saat halutessasi säätiedot myös englannin- tai ruotsinkielisenä. Lisää silloin kielitunniste sanan forecast perään ennen näkymän tunnisteena olevaa numeroa.

Englanninkieliset päivät saat tunnisteella _en ja ruotsinkieliset tunnisteella _sv.

Esim.

Englanti: https://extra.idid.fi/weather/forecast_en/1/?address=Tampere

Ruotsi: https://extra.idid.fi/weather/forecast_sv/1/?address=Tampere

Sää- ja sijaintitietojen lähde

Säätiedot tulevat Dark Sky Companylta, jolla on hyvin nykyaikainen ja monipuolinen rajapinta aineistojen hakuun. Toistinkone tarkistaa säätiedot palvelimelta tunnin välein.

Sijaintitiedot elementtiin haetaan Googlen karttapalvelusta, jolloin sijainnin voi määrittää katuosoitteen tarkkuudella. Tällöin tiedot haetaan osoitetta lähimmältä sääasemalta.

Huom.! Tämän html-elementin käyttö on sallittu vain iDiD-infonäyttöjärjestelmässä.

Tutustu myös artikkeliin Uuden elementin lisääminen

ja HTML-elementin muokkaaminen