Voit näyttää sisällössä kellonajan lisäämällä siihen digitaalikellon html-elementtinä.

Perusmallinen (yllä näkyvä) digitaalikello mustilla numeroilla:

http://idid.fi/extra/time/digital/

Kellon lisääminen sisältöön:

1. Lisää sisältöön html-elementti ja muokkaa sen koko ja sijainti haluamasi mukaan.

2. Kopioi ja liitä muokattu kellon URL elementin URL-kenttään.

Voit vaihtaa tekstin ominaisuuksia käyttämällä erilaisia parametreja. Lisää parametrit perusosoitteen jälkeen erottamalla ne siitä ensin kysymysmerkillä (?).

Väri

Vaihda numeroiden väriä käyttämällä parametria color. Määrittele väri HEX-koodilla ilman ristikkomerkkiä (#). Esimerkiksi mustan värin HEX-koodi on #000000. Eri värien HEX-koodit löydät esimerkiksi täältä (htmlcolorcodes.com on ulkoinen sivusto, linkki avautuu uuteen välilehteen).

Esimerkki harmaasta fontista:

http://idid.fi/extra/time/digital/?color=666666

Fonttikoko

Digitaalikellon numerot ovat skaalautuvia, jolloin ne muuttavat kokoaan html-elementin koon mukaan. Jos kuitenkin haluat asettaa numeroille tietyn koon (esimerkiksi vastaamaan sisällössä olevaa tekstiä), voit määritellä tarkan fonttikoon parametrillä size.

Huomaathan, että asiakirjoissa normaalisti käytetyt fonttikoot ovat usein liian pieniä infonäytöltä luettavaksi. Kokeile siis useita riittävän suuria fonttikokoja ennen sisällön tallentamista.

Esimerkiksi

http://idid.fi/extra/time/digital/?size=80

Useiden parametrien yhdistäminen

Voit määritellä kellossa useita parametreja yhtä aikaa. Erota tällöin eri parametrit toisistaan et-merkillä (&).

Esimerkiksi

http://idid.fi/extra/time/digital/?size=50&color=E41515

Muista tallentaa sisältö. Valmista!