Suosittelemme HSL:n aikataulujen näyttämiseksi Matka.fi Connectorin käyttöä. Connector tarjoaa aiempaa helpomman ja käyttäjäystävällisemmän tavan luoda tarvittava html-osoite sekä mahdollistaa aikataulujen ulkoasun muokkaamisen ja esikatselun. Siirry Matka.fi Connector -ohjeartikkeliin tästä tai suoraan Matka.fi Connectoriin tästä.

HSL-aikatauluelementti esittää bussien pysäkkikohtaiset aikataulut. Voit helposti lisätä sisältöösi automaattisesti päivittyvät Helsingin seudun liikenteen bussiaikataulut omien pysäkkiesi mukaisesti. Bussiaikataulussa näkyy määrittelemäsi pysäkin kautta kulkevat linjat ja niiden seuraava lähtöaika pysäkiltä.

Pysäkkiaikataulu luodaan html-elementin avulla, jota varten tarvitset aikatauluelementin URL-osoitteen.

HSL-aikataulujen perusosoite:

http://idid.fi/extra/hsl/

Täydennä perusosa lisäämällä sen perään ristikkomerkki (#) ja pysäkin tunniste, esimerkiksi #4520501.

Esimerkiksi osoite Aviapoliksen pysäkkiaikatauluja varten näyttää seuraavalta:

http://idid.fi/extra/hsl/#4520501

Löydät pysäkkikohtaisen tunnisteen, kun haet ja valitset haluamasi pysäkin HSL:n Reitit ja aikataulut -sivulta -sivulta (avautuu uuteen välilehteen). Hae pysäkin nimellä tai numerolla sivun oikean laidan Pysäkit-hausta.

Tunniste on osoitekentässä olevan osoitteen loppuosan numerosarja.

Aikataulun lisääminen iDiD-sisältöön

1. Luo uusi sisältö, jossa haluat näyttää aikataulutiedot. Luo tai valitse html-elementti.
  2. Kopioi elementin osoitekenttään muokkaamasi pysäkkikohtainen osoite.

Tutustu myös artikkeleihin Uuden elementin lisääminen

ja HTML-elementin muokkaaminen