Tuo kaikille yhteinen tai tilan oma kalenteri esiin infonäytöllä Exchange Connectorin avulla. Näytä päivän, viikon tai koko kuukauden tapahtumat ja tee kalenterista omannäköisesi helposti.

Kalenterinäkymä Talentsin omalla teemalla, alla taustakuva

Aloita iDiD Exchange Connectorin käyttö osoitteessa: https://exchange.idid.fi/

Exchange Connectorin käyttöönotto

Jos käytät Exchange Connectoria ensimmäistä kertaa, rekisteröidy kalenterin Exchange- tai Office365-tunnusta käyttäen. Saat sähköpostiisi tästä vahvistuksen, jossa on mukana myös asiakastunnuksesi. Myöhemmillä kirjautumiskerroilla voit käyttää asiakastunnusta kirjautumiseen.

• Käyttäjätunnus on oma Exchange- tai Office365-tunnuksesi, esimerkiksi sähköpostiosoite.
    • Huom. Jos haluat esittää jonkin resurssin, esimerkiksi kokoustilan, kalenterin, kirjaudu sisään omalla käyttäjätunnuksellasi, jolla on käyttöoikeus kyseiseen kalenteriin.
  • Salasana on yllä olevan käyttäjätunnuksen salasana.
  • Sähköpostiosoite on näytettävän kalenterin sähköpostiosoite. Tämä voi olla sama kuin käyttäjätunnus tai jokin muu kalenteri, johon tunnuksella on käyttöoikeudet.
    • Lisää Exchange webservicen URL rekisteröitymisen yhteydessä, mikäli käytössä on paikallinen Exchange-palvelin, yleensä muodossa https://<domain>/ews/exchange.asmx

Napsauta lopuksi Rekisteröidy.

Jos haluat myöhemmin luoda uusia kalenterinäkymiä tai tehdä muutoksia, voit kirjautua sisään käyttämällä sähköpostitse lähetettävää Asiakastunnusta ylemmässä kentässä ja napsauttamalla Kirjaudu.

Exchange Connectorin käyttö

Kun olet rekisteröitynyt tai kirjautunut sisään, pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan kalenterinäkymää.

Asettelu-valikosta voit valita kalenterin perusasettelun.

• Yksi kalenteri: Perusnäkymä yksittäiselle kalenterille. Tällä asettelulla on laajimmat näkymävaihtoehdot kuluvasta päivästä koko kuukauden tapahtumiin.
  • Laatat: Erillinen laatta jokaiselle kalenterille. Laatoissa näytetään vain kuluvan päivän tapahtumia.
  • Listat: Erillinen lista jokaiselle kalenterille. Listoissa näytetään vain kuluvan päivän tapahtumia.
  • Yhdistelmälista: Yhteinen lista, jossa näytetään aikajärjestyksessä kaikissa määritellyissä kalentereissa olevat tapahtumat.

Kalenterit-kentässä voit määritellä kalenterin, joka näytöllä on tarkoitus esittää. Määrittele tarvittaessa näytettävä kalenteri kirjoittamalla kenttään sen sähköpostiosoite.

Jos täytit rekisteröityessäsi kohdan Sähköpostiosoite, Connectorissa esitetään heti kyseisen kalenterin tietoja. Voit kuitenkin vaihtaa siihen minkä tahansa kalenterin tunnuksen, johon sinulla on käyttöoikeudet. Voit määritellä näytettäväksi myös useampia kalentereita kerrallaan. Määritä kalenterit niiden sähköpostiosoitteella ja erota kalenterien tunnukset toisistaan pilkulla.

Näkymä-pudotusvalikosta voit valita, näytetäänkö kalenterissa kuluvan päivän, viikon vai koko kuukauden tapahtumat. Jos valitset loppupäivä tai loppuviikko, näytetään kalenterissa vain tulevat tapahtumat ja menneet jätetään näyttämättä. Lisäksi valittavissa on

• Päivälista: Ainoastaan tapahtumat aikatauluineen näytetään luettelokohteina.
  • Päiväagenda: Koko päivän kalenteri kellonaikoineen näytetään, tapahtumat esitetään kellonaikojen mukaisilla paikoillaan.
  • Viikkolista: Koko viikon tapahtumat luettelokohteina päivien mukaan eroteltuna.
  • Viikkonäkymä: Kaikki viikonpäivät näytetään, tapahtumat esitetään luettelokohteina ajankohtineen.
  • Viikkoagenda: Koko viikon kalenteri kellonaikoineen, tapahtumat esitetään kellonaikojen mukaisilla paikoillaan.
  • Kuukausi: Koko kuukauden kalenteri, tapahtumat näytetään kunkin päivän kohdalla aikajärjestyksessä.
  • Loppupäivä: Muotoilultaan sama kuin päivälista mutta ilman menneitä tapahtumia.
  • Loppuviikko: Muotoilultaan sama kuin viikkolista mutta ilman menneitä tapahtumia.

Teema-pudotusvalikosta voit valita kalenterin ulkoasun.

Valinnat päivitetään välittömästi ja kalenteri näytetään esikatseluna valikon alla. Voit myös napsauttaa Avaa kalenteri nähdäksesi kalenterin koko sivun kokoisena uudessa välilehdessä.

Jaetun kalenterin käyttö

Voit luoda jaetun O365-kalenterinäkymän infonäytölle kahdella tavalla:

1. Jos tiedät jaetun kalenterin salasanan, rekisteröidy Exchange Connectoriin suoraan jaetun kalenterin tunnuksilla.
  2. Jos et tiedä salasanaa mutta sinulla on kalenterin käyttöoikeudet, kirjaudu normaalisti omilla tunnuksillasi mutta vaihda sitten Kalenterit-kentässä oman tilisi tilalle jaetun kalenterin tunnus.

Usean kalenterin näyttäminen samanaikaisesti

Voit näyttää usean kalenterin sisältöjä samanaikaisesti.

1. Lisää haluamasi kalentereiden tunnukset Kalenterit-kenttään peräkkäin pilkulla erottaen, esimerkiksi toimisto@demo.fi, kokoushuone@demo.fi.
    • Valitse silloin asetteluksi jokin muu kuin Yksi kalenteri.
    • Jos näytät samalla kertaa useampia kalentereita, voit näyttää vain kuluvan päivän merkinnät, et koko viikkoa.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä jokaiselle kalenterille oman html-elementin ja luoda Connectorilla jokaiselle oman urlin ja asetella ne sitten sisältöön itse haluamallasi tavalla.

Fonttikoon muuttaminen

Kalenterinäkymä skaalautuu html-elementin koon mukaan mutta kalenterikohteiden tekstikoko pysyy samana.

Voit halutessasi muuttaa tekstin kokoa tyyliparametrillä. Lisää kalenterin URL-osoitteen loppuun parametri &style=font-xxxs.

Voit käyttää kokoja xxxs - xxl. Käytä kokoparametrissä vain pieniä kirjaimia.

Kalenterin lisääminen iDiD-sisältöön

1. Luo uusi sisältö, jossa haluat näyttää aikataulutiedot. Luo tai valitse html-elementti.
  2. Kopioi kalenterin URL-osoite Exchange Connectorin valikon alimmasta kentästä ja liitä se html-elementin osoitekenttään.

Kalenterinäkymä on läpikuultava, joten voit käyttää sen alla haluamiasi taustakuvia, mikäli haluat personalisoida kalenterisisällön ulkonäköä enemmän.