Timmi Connectorin avulla voit esittää TIMMI-tilavarausjärjestelmään tehdyt varaustiedot infonäytöilläsi automaattisesti kädenkäänteessä. Connectorilla voit esittää haluamiesi huoneiden varaustiedot erikseen tai kaikkien tilojen varaustiedot kootusti yhtenä listana.

Aloita TIMMI Connectorin käyttöönotto osoitteessa https://timmi.idid.fi/

Timmi Connectorin käyttöönotto

Jos käytät Timmi Connectoria ensimmäistä kertaa, rekisteröidy ensin palveluun. Täytä

• Käyttäjänumero: Timmin käyttäjänumero, jolla on oikeus lukea Timmin huonetietoja.
  • Timmin url: Lisää vain domain, josta Timmi löytyy, esimerkiksi [https://] timmi.tampere.fi [/WebTimmi/]
  • Sähköposti: Tähän osoitteeseen lähetetään Timmi-liittymän asiakastunnus (cid) muistutukseksi eikä sitä käytetä muihin tarkoituksiin.

Napsauta lopuksi Rekisteröidy.

Jos haluat myöhemmin tehdä muutoksia, voit kirjautua sisään käyttämällä sähköpostitse lähetettävää Asiakastunnusta (cid) ylemmässä kentässä ja napsauttamalla Kirjaudu.

Timmi Connectorin käyttö

Kun olet rekisteröitynyt tai kirjautunut sisään, pääset määrittelemään jaettavan Timmi-sisällön ulkoasun sekä sen, minkä huoneiden tiedot näytöllä esitetään.

Määrittele syötteessä esitettävät asiat valikon avulla ja kopioi lopuksi syötteen osoite kentästä ja liitä se html-elementtisi URL-kenttään. Tehdessäsi määrittelyitä näet muutokset reaaliajassa valikon alla olevasta esikatselusta.

Asettelu: Valitse pudotusvalikosta tapa, jolla haluat esittää Timmin aikataulut

• Yksi kalenteri: Näyttää nimensä mukaisesti vain yhden kalenterin valitusta yksittäisestä tilasta.
  • Laatat: Kunkin kalenterin tiedot esitetään nelikulmaisina laattoina, jotka sovitetaan elementin kokoon ja skaalataan automaattisesti.
  • Listat: Lista näyttää jokaisen tilan kalenterin omana listanaan. Listan pituus vaihtuu tapahtumien määrän mukaan.
  • Yhdistelmälista: Näyttää kaikkien määriteltyjen tilojen tapahtumat yhtenä listana.

Tilat: Määrittele tilat, joiden tiedot haluat esittää näytöllä. Määrittelyyn käytetään tilojen Timmissä määriteltyjä numerotunnisteita ja useat tilat erotetaan toisistaan pilkulla, esimerkiksi 3, 5, 8.

Huom. Jos valitsit asetteluksi Yksi kalenteri, et voi määritellä enempää kuin yhden tilan.

Näkymä: Valitse tapa, jolla tapahtumat esitetään. Näkymävaihtoehdot ovat asettelukohtaisia eikä kaikkia näkymiä ole valittavissa jokaisella asettelulla.

• Päivälista: Näyttää päivän tapahtumat kellonaikoineen erillisinä luettelokohteina.
  • Päivänäkymä: Näyttää tiiviimpänä listana päivän tapahtumat sekä lisäksi viikkonumeron.
  • Päiväagenda: Näyttää koko päivän kalenterisivun, johon on merkitty tapahtumat oikeisiin ajankohtiin.
  • Loppupäivä: Näyttää ainoastaan tulevat tapahtumat.

Fontti: Valitse kalenterikohteiden fonttikoko välillä XXS-XXL tai jätä arvoksi Default. Oletuskoko eli default vastaa kokoa M.

Fonttiväri: Jos kalenterinäkymäksi on valittu näkymä tai agenda, voit valita myös fonttivärin. Jos et valitse fonttiväriä, kalenterissa käytetään vaaleaa default- eli oletusväriä.

Valitessasi näkymäksi päiväagendan tai viikkoagendan voit valita aikavälin, jolta tapahtumat esitetään. Valitse

• Alku: Kellonaika, josta kalenterinäkymä alkaa. Jos organisaatiosi toiminta alkaa päivittäin kello 8, voit asettaa alkamisajaksi 8:00, jotta kalenterissa ei turhaan esitetä aikoja ilman tapahtumia.
  • Loppu: Samalla periaattella kuin alku, loppuaika määrittelee kellonajan, johon kalenterinäkymä päättyy.
  • Kello: Oletusarvoisesti kalenteri näyttää koko päivän. Vaihtamalla Kello-valikon asetusta, voit vaihtaa kalenterin näyttämisen alkuaikaa siinä tapauksessa, kun näytettävä päivä ei mahdu näytölle kokonaisuudessaan. Oletuksen lisäksi voit valita arvon current, jolloin näytön alkuaika on senhetkinen aika, tai haluamasi kellonajan, jolloin näytön alkuaika on valitsemasi aika.

Viikonloppu: Normaalisti kalenterissa näytetään vain arkipäivät. Valitse viikonloppu esittääksesi kalenterissa myös lauantain ja sunnuntain.

Teema: Määrittele kalenterin ulkoasu valitsemalla pudotusvalikosta teema. Näet eri teemat esikatselussa reaaliajassa.

Valinnat päivitetään välittömästi ja kalenteri näytetään esikatseluna valikon alla. Voit myös napsauttaa Avaa kalenteri nähdäksesi kalenterin koko sivun kokoisena uudessa välilehdessä.

Kun olet tehnyt valinnat, kopioi URL-osoite valikon alaosan kentästä. Liitä se sisältöeditorissa html-elementin URL-kenttään.

Huom.! Tämän html-elementin käyttö on sallittu vain iDiD-infonäyttöjärjestelmässä.

Tutustu myös artikkeliin HTML-elementin muokkaus