Näytä ajankohtaisia uutisotsikoita haluamastasi lähteestä helposti RSS Connectorin avulla.

Voit esittää uutisotsikkokoosteita näyttösisällöissä helposti html-elementtiin linkitettävän otsikkokoostajan avulla joko yksittäin esitettävinä liukumina tai otsikkolistana.

Aloita Connectorin käyttö osoitteessa rss.idid.fi.

RSS Connectorin käyttö

Valitse ensimmäiseksi uutissyötteen lähde. Useimmat suuret uutissivustot tarjoavat uutissyötteitä, jotka löydät kultakin sivustolta. Esimerkissä käytämme Kauppalehden Pääuutiset-syötettä.

1. Kopioi ja liitä syötteen RSS-osoite ensimmäiseen kenttään, esimerkiksi https://feeds.kauppalehti.fi/rss/main.
  2. Valitse kohdassa Asettelu, haluatko esittää uutiset yksi kerrallaan ruutuun tulevina liukumina (Diat) vai otsikkolistauksena (Lista).
  3. Valitse seuraavaksi näytettävien Uutisten lukumäärä. Syötteessä esitetään valitsemasi määrä uusimpia uutisia.
  4. Vaihto-/Vieritysaika määrittelee sekunteina, kuinka kauan yksittäistä liukumaa esitetään tai, mikäli uutislistauksen otsikot eivät mahdu kerralla näytölle, kuinka nopeasti niitä vieritetään.

Seuraavaksi voit valita uutisista näytettävät tiedot.

1. Valitsemalla Näytä syötteen otsikko syötteen yläreunassa näytetään sen lähteessä määritelty otsikko, esimerkiksi Pääuutiset | Kauppalehti.fi.
  2. Voit valita Näytä ingressi, jolloin uutisen johdantokappale esitetään otsikon alla. Jos et halua näyttää ingressiä, uutisista näytetään pelkät otsikot.
  3. Valitsemalla Näytä sisältö saat otsikon ja ingressin lisäksi näkyviin koko uutisjutun.
    • Huomaa, että kaikissa uutissyötteissä koko sisällön esittäminen ei ole mahdollista.
  4. Valitsemalla Näytä julkaisuaika päätät, sisällytetäänkö uutisen oikeaan alalaitaan uutisen julkaisuaika.
  5. Lopuksi voit vielä vaihtaa syötteen ulkoasua valitsemalla haluamasi Teema pudotusvalikosta.

Esikatselu

Muutokset näytetään valikon alla esikatseluikkunassa reaaliajassa sitä mukaan, kun teet niitä. Esikatselun avulla näet välittömästi, miltä luomasi syöte näyttää ennen kuin otat sen käyttöön infonäytöilläsi.

Voit lisäksi tarkastella syötettä uudessa välilehdessä napsauttamalla Avaa RSS

Uutissyötteen lisääminen sisältöön

1. Lisää sisältöön html-elementti ja muokkaa sen koko ja sijainti haluamasi mukaan.
  2. Kopioi syötteen osoite Connectorin alimmasta kentästä tai esikatseluvälilehden osoiteriviltä ja liitä se URL-elementin osoitekenttään.
  3. Muista lopuksi tallentaa sisältö.

Valmista!