Näytä ajankohtaisia uutisotsikoita haluamastasi lähteestä helposti RSS Connectorin avulla.

Voit esittää uutisotsikkokoosteita näyttösisällöissä helposti html-elementtiin linkitettävän otsikkokoostajan avulla joko yksittäin esitettävinä liukumina tai otsikkolistana.

Lisää haluamaasi sisältöön html-elementti ruudun ylälaidasta ja kopioi elementin URL-kenttään Connectorin tuottama osoite sen mukaan, mistä ja miten haluat näyttää uutisia.

Aloita siirtymällä osoitteeseen rss.idid.fi (avautuu uuteen välilehteen).

Aloita valitsemalla uutissyötteen lähde. Useimmat suuret uutissivustot tarjoavat uutissyötteitä, jotka löydät kultakin sivustolta. Esimerkissä käytämme Kauppalehden Pääuutiset-syötettä.

1. Kopioi ja liitä syötteen RSS-osoite ensimmäiseen kenttään, esimerkiksi https://feeds.kauppalehti.fi/rss/main.
  2. Valitse kohdassa Asettelu, haluatko esittää uutiset yksi kerrallaan ruutuun tulevina liukumina (Diat) vai otsikkolistauksena (Lista).
  3. Valitse seuraavaksi näytettävien Uutisten lukumäärä. Syötteessä esitetään valitsemasi määrä uusimpia uutisia.
  4. Vaihto-/Vieritysaika määrittelee sekunteina, kuinka kauan yksittäistä liukumaa esitetään tai, mikäli uutislistauksen otsikot eivät mahdu kerralla näytölle, kuinka nopeasti niitä vieritetään.

Seuraavaksi voit valita uutisista näytettävät tiedot.

1. Valitsemalla Näytä syötteen otsikko syötteen yläreunassa näytetään sen lähteessä määritelty otsikko, esimerkiksi Pääuutiset | Kauppalehti.fi.
  2. Voit valita Näytä ingressi, jolloin uutisen johdantokappale esitetään otsikon alla. Jos et halua näyttää ingressiä, uutisista näytetään pelkät otsikot.
  3. Valitsemalla Näytä sisältö saat otsikon ja ingressin lisäksi näkyviin koko uutisjutun. Huomaa, että kaikissa uutissyötteissä koko sisällön esittäminen ei ole mahdollista.
  4. Valitsemalla Näytä julkaisuaika päätät, sisällytetäänkö uutisen oikeaan alalaitaan uutisen julkaisuaika.
  5. Lopuksi voit vielä vaihtaa syötteen ulkoasua valitsemalla haluamasi Teema pudotusvalikosta.

Muutokset näytetään valikon alla esikatseluikkunassa reaaliajassa sitä mukaan, kun teet niitä. Esikatselun avulla näet välittömästi, miltä luomasi syöte näyttää ennen kuin otat sen käyttöön infonäytöilläsi.

Voit lisäksi tarkastella syötettä uudessa välilehdessä napsauttamalla Avaa RSS. Kopioi kentässä oleva osoite (tai avautuvan esikatselun osoite selaimen osoiteriviltä) ja liitä se sisällössäsi olevaan html-elementin URL-kenttään.

Muista lopuksi tallentaa sisältö. Syöte on heti valmis esitettäväksi!