Kun kirjaudut sisään iDiD-sisällönhallintaan, näet ensimmäisenä sen tason näkymän, jolle tunnuksesi on luotu. Tasosta esitetään ensimmäisenä kotinäkymä, jossa näkyy hallinnassa kaikki sille tasolle ja sen alle tehdyt muutokset ja kirjautumiset.

Tasot Tasovalikossa voit tarkastella näyttöhierarkiaa käyttöoikeuksiesi sallimin rajoituksin. Ylempien tasojen sisältö periytyy alemmille, jolloin se esitetään niillä automaattisesti. Voit vaihtaa tasoa navigoimalla vasemman yläkulman tasovalikossa.

Käyttäjäroolit iDiD-hallinnassa on erilaisia käyttäjärooleja. Laajimmat oikeudet ovat mallin luojilla, jotka voivat suunnitella uusia malleja lisäämällä, muokkaamalla ja poistamalla elementtejä, joihin julkaistavat sisällöt perustuvat. Alimmillaan valvojan oikeuksilla voi katsella toistimia ja sisältöjä hallinnassa ilman muokkausoikeuksia. Yleisimmillään päivittäjät, julkaisijat ja taiteilijat voivat muokata tiettyjä ominaisuuksia sisällöissä tai malleissa. Kaikilla näillä rooleilla voi kuitenkin ajastaa ja julkaista uutta sisältöä.

Toimintapainikkeet Sisältöjen yläpuolella saattaa tasosta riippuen olla näkyvissä korkeintaan kolme erilaista toimintapainiketta. Painikkeilla voidaan asettaa näytöille väliaikainen hätätilaesitys, ottaa käyttöön näytön kosketusnäyttöominaisuus tai lisätä näytön yläkulmaan kello. Kaikilla tasoilla ei ole käytettävissä toimintapainikkeita.

Toistimet Toistin on toistintietokoneelle asettu sovellus, joka päivittää ja esittää näytöille ajastetut sisällöt. Toistintietokone voi olla ulkoinen laite tai näyttöön sisäänrakennettu tietokone. Toistinvalikon kautta voit tarkastaa, toimiiko laitteiden internetyhteys normaalisti. Jos yhteys katkeaa, hallinnassa mahdollisesti tehdyt päivitykset ja uudet sisällöt eivät päädy näytölle asti vaan materiaalia esitetään toistinkoneen paikallisesta muistista. Html-elementeissä käytettävää verkkosisältöä ei luonnollisesti voida toistaa näytöillä silloin, kun verkkoyhteyttä toistintietokoneeseen ei ole.

Mallit Malleissa määritellään julkaistavissa sisällöissä käytettävät elementit kuten taustan väri, kuvien ja tekstien paikka ja koko sekä sisältääkö malli esimerkiksi videota. Mallit toimivat pohjina, joissa ei ole ajastusta vaan niihin perustuen luodaan sisältöjä, jotka näytöllä esitetään. Yhteen malliin perustuen voidaan julkaista useita eri sisältöjä, jotka sisältävät esimerkiksi erilaisia kuvia tai eri tekstiä.

Sisältö Sisältö on infonäyttöjen ja hallinnan keskeisin osuus. Sisältö on ajastettu näkymä, joka esitetään infonäytöllä. Yhdellä infonäytöllä esitetään yleensä useita sisältöjä, joilla voi olla keskenään erilaiset ajastukset ja ne sisältävät erilaisia materiaaleja kuten html-sisältöjä, tekstejä ja kuvia.

Tiedostot Tiedostot voivat olla esimerkiksi asiakirjoja, kuvia tai videoita, joita voidaan esittää sisällöissä. Käytettävät tiedostot ladataan palvelimelle, minkä jälkeen ne ovat hallinnassa käytettävissä. Yhtä tiedostoa voidaan käyttää useissa sisällöissä samaan aikaan.

Teleportti Voit liikkua hierarkiassa eri tasojen välillä tasovalikon avulla. Jos hallinnassasi on kuitenkin kaksi hierarkiassa rinnakkaista tasoa mutta ei päätasoa (esimerkiksi yksittäiset toimistot kahden eri kaupungin toimipisteessä mutta ei koko organisaation päätaso), liikkuminen tasojen välillä toimii niin sanotun teleporttivalikon avulla.

Kieli Jokaiselle käyttäjällä on määritelty järjestelmään oletuskieli, yleensä suomi, mutta käyttäjä voi itse vaihtaa kielen istunnon ajaksi kotinäkymän kielivalikosta. Valittu kieli säilyy hallinnan kielenä, vaikka kirjautuisit välillä ulos.

Sisään- ja uloskirjautuminen Kirjaudu ulos hallinnasta oikean yläkulman painikkeesta jokaisen istunnon päätteeksi.

Aloita käyttö luomalla uusi sisältö tai

tutustu asetuksiin ja muutoksiin kotinäkymässä