Kun tarkastelet sisältönäkymää, saattaa näkymän yläreunassa olla esillä yksi tai useampia saatavilla olevista toimintapainikkeista, kello-, hätätila-, ja kosketusnäyttöpainike. Hallinnoimillasi tasoilla ei kuitenkaan ole välttämättä lainkaan käytössä toimintapainikkeita.

Kello

Kellopainikkeen avulla voit asettaa päälle kellon, joka näytetään näytön oikeassa yläkulmassa jokaisessa sisällössä. Kello voi olla tason asetuksista riippuen joko digitaalinen tai perinteinen pyöreä kellotaulu.

1. Ota kello käyttöön painamalla kellopainiketta.
  2. Valitse Päällä-valikossa Kyllä tai Peri.
    • Jos valitset Peri, kello otetaan käyttöön myös kaikissa nykyisen tason alaisilla tasoilla.
  3. Paina lopuksi Tallenna.

Voit poistaa kellon käytöstä painamalla kellopainiketta ja valitsemalla Päällä-valikosta Ei.

Kosketusnäyttö

Kosketusnäyttöpainike on olemassa kosketusnäyttöominaisuuden aktivointia varten. Käyttääksesi iDiDin kosketusnäyttöominaisuutta infonäytön täytyy olla varustettu kosketusnäyttövalmiudella.

1. Ottaaksesi kosketusnäyttöominaisuuden käyttöön paina kosketustilapainiketta.
  2. Valitse kosketustilavalikossa Päällä-valikossa asetus Kyllä tai Peri.
    • Jos valitset Peri, kosketusominaisuus otetaan käyttöön myös kaikissa nykyisen tason alaisilla tasoilla.
  3. Kirjoita tai liitä näytöllä esitettävän verkkosivuston osoite URL-kenttään. Aseta sitten kentässä Aika (s) sekunteina se aika, jonka jälkeen näyttö palaa esittämään sisältöjä normaalisti kosketuksen jälkeen.
  4. Paina lopuksi Tallenna.

Mikäli infonäytössä ei ole kosketusnäyttövalmiutta, kosketusnäyttöpainikkeen aktivointi ei vaikuta sisällön esittämiseen.

Saat kosketusnäyttöominaisuuden pois käytöstä vaihtamalla Päällä-valikosta tilaksi Ei.

Painike näkyy vihreänä, kun kosketusnäyttöominaisuus on käytössä.

Hätätila

Hätätilatoiminto on tarkoitettu nopeaan viestintään esimerkiksi hätätilanteissa. Kun hätätila on päällä, kaikkien nykyisen sekä alempien tasojen näyttöjen normaalit sisältöesitykset keskeytyvät ja punaisille ruuduille päivitetään hätäviestiksi kirjoittamasi teksti lähes reaaliajassa. Hätätila päivitetään ruuduille pienellä viiveellä, jotta vahinkopainalluksen sattuessa ehdit vielä sulkea sen ennen kuin se päivittyy infonäytöillesi.

Käyttääksesi hätätilaa napsauta Hätätila-painiketta. Näytölle avautuu ruutu, jossa on kenttä viestillesi. Kirjoita viesti ja paina kentän yllä Aseta hätätila PÄÄLLE.

Huom. Hätätilan ollessa käytössä et voi käyttää hallintasivuston muita ominaisuuksia. Täten hätätila ei voi myöskään jäädä päälle vahingossa.

Pääset pois hätätilasta, kun painat viestikentän yllä Aseta hätätila POIS PÄÄLTÄ -painiketta.

Tutustu artikkeleihin Uuden sisällön luominen tai

Sisällön muokkaaminen