iDiD-järjestelmässä näytöillä ja näyttöryhmillä on hierarkia, jonka mukaisesti sisältöä esitetään siten, että materiaali periytyy ylemmiltä tasoilta niiden alatasoille (katso myös: Tasot ja periytyminen). Myös käyttäjäoikeudet noudattavat samaa kaavaa, jolloin käyttäjä voi navigoida sillä tasolla, jolle hänen tunnuksensa on luotu mutta sen lisäksi myös kaikilla sitä alemmilla tasoilla. Toisinaan käyttäjän tunnus on kuitenkin hierarkiassa alhaalla mutta hänellä tulisi olla pääsy myös hierarkian eri haarassa oleviin vastaaviin tasoihin. Normaalilla tasohierarkialla tämä ei onnistu.

Tällöin käyttäjän tunnuksiin lisätään niin sanottu teleporttivalikko, jonka avulla hän voi liikkua hierarkian eri haaroissa olevien tasojen välillä.

Kirjautuessasi sisään hallintaan saavut jatkossakin aina ensimmäisenä sen tason tietoihin, jolle tunnuksesi on luotu mutta lisäksi kotinäkymässä on Hyppää tasolle -valikko, jonka kautta voit siirtyä hierarkian eri haaroissa oleville tasoille.

Tutustu myös artikkeleihin Kotinäkymä sekä

Tasot ja periytyminen