Sisällönmuokkaajana voit vaihtaa kuvaelementtiin kuvan ja ladata uusia kuvia hallintaan. Kuvan koko ja paikka on määritelty etukäteen käyttämääsi malliin. Uusi kuva skaalautuu elementtiin.

Valitse kuvaelementti napsauttamalla kuvaa sisällössä tai sen nimeä elementtivalikossa.

Vaihda kuva painamalla siirtymällä elementtivalikossa alaspäin ja painamalla Vaihda kuvaa -painiketta.

Valitse kuvakirjastosta haluamasi kuva. Mikäli valitsemasi kuva on erikokoinen tai kuvasuhteeltaan erilainen kuin kuvaelementti, se sovitetaan elementtiin automaattisesti.

Voit muokata asettelua valikossa Kuvan sijoitus. Oletusarvoisesti kuvan asetteluna on Sovita, jolloin kuvaa ei rajata vaan se pienennetään siten, että se sopii elementtiin kokonaisuudessaan. Kuvaelementin alueet, joita kuva ei sovittamisen vuoksi peitä, ovat läpinäkyviä, eli esimerkiksi kuvan takana oleva tausta näkyy niissä kohdin normaalisti.

Valikossa Kuvan sijainti voit siirtää kuvaa elementin sisällä esimerkiksi sen ylä- tai alaosaan.

Jos taas valitset valikossa Kuvan sijoitus sijoitteluksi Täytä & rajaa, kuvaa suurennetaan siten, että se peittää koko elementin alueen. Tällöin osa kuvasta saattaa rajautua alueen ulkopuolelle eikä sitä näy sisällössä. Voit määritellä, mikä osa kuvasta näkyy elementistä käyttämällä Kuvan sijainti -valikkoa.

Voit vaihtaa kuvan nimeä kohdassa Name. Kuvan nimi toimii elementtien erottamisen helpottamiseksi ja se näkyy ainoastaan sisältöeditorissa.

Vaihda kuvan tyyppiä kohdassa Kuvan tyyppi. Käytetyin kuvatyyppii on JPG. Valitse PNG esimerkiksi lisätessäsi sisältöön logoja tai muita kuvia, joissa on läpinäkyviä osia.

Valittuasi haluamasi kuvan napsauta sisällön ulkopuolista harmaata aluetta ja siirry muiden elementtien muokkaamiseen tai tallenna sisältö painamalla vihreäpohjaista oikein-merkkiä.

Tutustu myös artikkeleihin Tiedostot sekä

Elementtien järjestys ja piilottaminen