Kun haluat tarkastella tai ladata palvelimelle sisällöissä käytettäviä kuvia, videoita ja muuta materiaalia, aloita napsauttamalla vasemman ylälaidan näkymävalikosta Tiedostot.

Ensimmäisenä näytetään käyttämäsi tason sekä kaikkien sen alatasojen levynkäyttömäärä kokonaisuudessaan. Lisäksi alla on eriteltynä levynkäyttö eri alatasoilla, joihin voit siirtyä suoraan kyseisen tason nimeä napsauttamalla.

Tiedostojen lajittelu

Oletuksena kaikki lataamasi tiedostot näytetään siten, että viimeisimpänä ladattu on lukusuunnassa ensimmäisenä.

Voit tarkastella myös pelkkiä kuvia tai pelkkiä videoita valitsemalla ne Näytä-valikosta.

Lisäksi voit vaihtaa lajittelutavan latauspäivämäärän lisäksi myös tiedoston nimen, koon tai tyypin mukaiseksi Lajittele-valikossa.

• Ladattu: Latauspäivämäärän mukaan, uusimmasta vanhimpaan.
  • Nimi: Tiedostonimen mukaan aakkosjärjestyksessä.
  • Tyyppi: Tiedostotyypin nimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä.
  • Koko: Tiedostokoon mukaan, suurimmasta pienimpään.

Hallintaan ladatut tiedostot näytetään alla esikatselukuvakkeina.

Tiedostojen lataaminen mediakirjastoon

Lataamasi tiedostot lisätään mediakirjastoonjolloin voit käyttää niitä sisällöissä. Selaa ja lisää tiedostoja kirjastoon Tiedostot-näkymässä.

1. Lataa tiedostoja painamalla Lähetä tiedostoja -painiketta.
  2. Valitse haluamasi tiedosto(t) koneeltasi.
    • Voit lisätä useita tiedostoja kerralla painamalla pohjassa Ctrl-näppäintä.
  3. Paina Avaa.

Vaihtoehtoisesti voit ladata tiedostoja milloin tahansa raahaamalla haluamasi tiedoston tai tiedostot hallintaan.

Tiedosto ladataan palvelimelle ja se ilmestyy (lajittelutavasta riippuen) tiedostolistaukseen.

Sallitut tiedostomuodot

Kuvat

iDiD tukee laajaa valikoimaa kuvaformaatteja. Yleisimmin käytettävät kuvatyypit ovat JPG ja PNG.

Videot

Videot konvertoidaan automaattisesti palvelimella oikeaan muotoon ja tuettujen videoformaattien määrä on suuri. Yleisin käytetty videotyyppi on MP4.

Asiakirjat

Asiakirjojen suositeltavin muoto on PDF. Järjestelmä tukee monia muitakin tiedostoja, kuten DOC, XLS ja PPT, mutta näiden osalta muotoilu- tai fonttimuutokset ovat mahdollisia.

Tiedostojen muokkaus

Voit muokata tiedoston nimeä tai tasoa. Muut tiedostojen muokkaukset kuten kuvanmuokkaukset tai videon editoinnit täytyy tehdä kuvanmuokkaus- tai editointiohjelmistoilla ennen tiedostojen lataamista iDiD-palvelimelle.

1. Valitse tiedosto, jota haluat muokata.
  2. Paina ruudun yläreunaan ilmestyvästä valikosta Muokkaa.

1. Muokkaa tiedostoa:
    • Valitse tasovalikosta taso, jolle haluat siirtää tiedoston.
    • Vaihda tiedoston nimi.

1. Paina lopuksi Tallenna.

Tiedostojen poistaminen

Voit poistaa palvelimelta tiedostoja, joita ei enää käytetä sisällöissä.

1. Valitse tiedosto tai tiedostot, jotka haluat poistaa. Valittuihin tiedostoihin ilmestyy siniset reunat ja varjostus.
  2. Paina Poista tai Poista useita.
  3. Varmista valinta painamalla OK.

Tutustu lisäksi artikkeleihin Kuvaelementin muokkaus ja

Videoelementin muokkaus