Sisällön luominen

1. Aloita painamalla ruudun yläosassa Luo sisältö.
  2. Valitse ensimmäisenä sopiva malli sisällöllesi riippuen siitä, millaisia elementtejä ja asetteluita tarvitset.
    • Pääset määrittelemään sisällön esitysasetukset kuten tehosteet ja esitysajan.

Sisällön esitysasetukset

1. Ylimpänä asetuksissa on taso. Uusi sisältö luodaan aina nykyiselle tasolle. Jos kuitenkin haluat vaihtaa tasoa, siirry tasovalikossa tasolle, jolle haluat sijoittaa sisällön.
  2. Voit nimetä luomasi sisällön kentässä Nimi. Nimeä käytetään vain hallinnassa sisältöjen erottamisen helpottamiseksi eikä sisältöjen nimiä näytetä infonäytöllä.
  3. Valitse sisällön siirtymätehoste. Siirtymätehoste on tapa, jolla luomasi sisältö vaihtuu näyttöön. Jokaisella tasolla on käytössä sille määritelty oletustehoste, jota käytetään, mikäli et vaihda tehostetta valikosta.
  4. Määrittele, kuinka kauan sisältöä näytetään kerrallaan näytöllä valikossa Kesto. Aseta kesto sekunteina kirjoittamalla se kenttään tai vaihda kesto nuolipainikkeilla.
  5. Jos haluat, että luomasi sisällön esitysaikana ei näytetä muita sisältöjä, käytä Prioriteetti-valikkoa ja aseta prioriteetiksi Korkea. Lue lisää prioriteettiominaisuudesta tästä ohjeartikkelista.
  6. Jos tilillesi on luotu ajastusmalleja, joiden mukaisesti haluat esittää sisällön, valitse malli Ajastusmalli-valikosta. Muussa tapauksessa valitse esitysaika askelten 7-9 mukaisesti.
  7. Valitse aloitus- ja lopetuspäivämäärä kirjoittamalla ne kenttiin Aloituspäivämäärä ja Lopetuspäivämäärä. Voit vaihtaa päivämäärää myös nuolinäppäimillä tai kalenterista. Avaa kalenteri painamalla pudotusvalikon nuolta kentän oikeassa reunassa. Voit tyhjentää valinnan painamalla rastia päivämäärän perässä.
  8. Valitse Viikonpäivät. Oletuksena sisältöä esitetään jokaisena viikonpäivänä. Poista päivät, joina et halua esittää sisältöä napsauttamalla rastia viikonpäivän nimen alla.
  9. Valitse lopuksi aikaväli, jona sisältöä esitetään. Määritä aika kirjoittamalla se kenttiin Aloituskellonaika ja Lopetuskellonaika. Voit vaihtaa kellonaikaa myös nuolinäppäimillä.

1. Lopuksi tallenna asetukset ja siirry muokkaamaan sisältöä napsauttamalla alalaidassa Tallenna.

Sisällön muokkaaminen

Valittuasi sisällön esitysasetukset pääset muokkaamaan näytettävää sisältöä sisältöeditorissa

Työkalupalkissa on listattuna kaikki sisällössä olevat elementit. Listalla ylimpänä oleva elementti on päällimmäisenä sisällössä ja alimmaisena listalla oleva elementti on alimpana myös sisällössä. Päällimmäisenä olevat elementit voivat peittää kokonaan tai osittain alempana olevien elementtien materiaalit.

Voit vaihtaa elementtien järjestystä raahaamalla valikostasekä piilottaa elementti sisällöstä painamalla silmäkuvaketta. Lue lisää elementtien järjestyksestä ja piilottamisesta tästä artikkelista.

Kohdassa Zoomaus voit suurentaa tai pienentää sisältöä editorissa liukusäätimellä helpottaaksesi työskentelyä. Zoomaus ei vaikuta sisällön kokoon infonäytöllä vaan on käytössä ainoastaan työskentelyn apuvälineenä editorissa. Palaa perustasoon painamalla Nollaa.

Voit muokata sisällössä olevia elementtejä

Tallenna sisältö lopuksi painamalla vihreäpohjaista oikein-merkkiä.

Voit peruuttaa tallentamatta sisältöä milloin tahansa painamalla punapohjaista rastia.