Tuo Power BI -ohjelmistolla muotoilemasi visuaaliset raportit ja analyysit organisaatiosi liiketoimintatiedoista älykkäästi esiin infonäytöillä Power BI Connectorin avulla. Voit valita näytettävän koontinäytön tai raportin sekä raportin sivujen esityskeston. Raportit näytetään iDiD-näytöillä html-elementin avulla, johon raporttinäkymä ohjataan Connectorilla luotavan URL-osoitteen avulla.

Aloita Power BI Connectorin käyttöönotto osoitteessa https://powerbi.idid.fi.

Jos käytät Power BI Connectoria ensimmäistä kertaa, rekisteröidy ensin Power BI -tunnusta ja salasanaasi käyttäen. Saat sähköpostiisi tästä vahvistuksen, jossa on mukana myös asiakastunnuksesi. Myöhemmillä kirjautumiskerroilla voit käyttää asiakastunnusta kirjautumiseen.

Mikäli haluat rajata esitettävät tiedot tiettyihin sijainteihin, täytä Sallittu IP/CIDR vinoviivalla (/) erottaen.

Kun kirjoitat käyttäjätunnuksesi, sivu ohjautuu automaattisesti Microsoftin kirjautumissivulle.

Jos olet jo kirjautuneena yritystunnuksellasi, voit siirtyä suoraan hyväksymään tilien yhdistämisen. Muussa tapauksessa valitse Use another account ja kirjaudu sisään sillä käyttäjätunnuksella, joka on yhdistetty organisaatiosi Power BI -tiliin.

Kun olet kirjautunut sisään, sinun täytyy hyväksyä Connectorin yhdistäminen Power BI -tiliisi. Hyväksy yhdistäminen napsauttamalla Accept.

Kun tilit on yhdistetty, pääset muokkaamaan infonäytöllä esitettävien Power BI -raporttien tietoja.

Määrittele analyyseissä esitettävät asiat valikon avulla ja kopioi lopuksi syötteen osoite kentästä ja liitä se html-elementtisi URL-kenttään. Tehdessäsi määrittelyitä näet muutokset reaaliajassa valikon alla olevasta esikatselusta.

Voit esittää  näytöllä raportteja (reports) tai koontinäyttöjä (dashboards) Power BI:ssä luomiesi analyysien mukaisesti. Raportit sisältävät tietojoukoista luotuja kaavioita yhdellä tai useammalla sivulla, kun taas koontinäytöissä voi olla useista eri raporteista yhteen tuotuja kaavioita, jotka päivittyvät reaaliaikaisesti tietojoukkojen muuttuessa.

Aloita valitsemalla työtila, jonka analyysejä haluat julkaista.

Raportin luominen

Raportti: Valitse raportti, jonka haluat esittää näytöllä.

Sivut: Mikäli valitsemassasi raportissa on useita sivuja, voit valita näistä näytettäväksi vain osan. Jos et valitse sivuja, kaikki raportin sivut näytetään vuorotellen.

Vaihtoväli: Mikäli raportissa on useita sivuja, vaihtovälin avulla määrittelet, kuinka kauan yksittäistä raporttia näytetään. Määritä vaihtoväli sekunteina.

• Huom. Huomioi raportin sivujen yhteiskesto, kun määrittelet sisällön keston iDiD-hallinnassa. Esimerkiksi sisällön, jossa on viisisivuinen raportti 10 sekunnin vaihtovälillä, keston tulisi olla 50 sekuntia, jotta raportin jokainen sivu ehtii näkyä sisällön esityksen aikana.

Koontinäytön luominen

Koontinäyttö: Valitse koontinäyttö, jonka haluat esittää näytöllä.

Ruutu: Jos haluat näyttää yksittäisen ruudun koontinäytöstä, valitse se kohdassa ruutu.

Valinnat päivitetään välittömästi ja raportit näytetään esikatseluna valikon alla. Voit myös napsauttaa Avaa nähdäksesi raportit koko sivun kokoisena uudessa välilehdessä.

Kun olet tehnyt valinnat, kopioi URL-osoite valikon alaosan kentästä ja liitä se sisältöeditorissa html-elementin URL-kenttään.

Tallenna lopuksi luomasi sisältö. Valmista!