Tuo Power BI -ohjelmistolla muotoilemasi visuaaliset raportit ja analyysit organisaatiosi liiketoimintatiedoista älykkäästi esiin infonäytöillä Power BI Connectorin avulla. Voit valita näytettävän koontinäytön tai raportin sekä raportin sivujen esityskeston. Raportit näytetään iDiD-näytöillä html-elementin avulla, johon raporttinäkymä ohjataan Connectorilla luotavan URL-osoitteen avulla.

Aloita Power BI Connectorin käyttöönotto osoitteessa https://powerbi.idid.fi.

Power BI Connectorin käyttöönotto

Jos käytät Power BI Connectoria ensimmäistä kertaa, rekisteröidy ensin Power BI -tunnusta ja salasanaasi käyttäen. Saat sähköpostiisi tästä vahvistuksen, jossa on mukana myös asiakastunnuksesi. Myöhemmillä kirjautumiskerroilla voit käyttää asiakastunnusta kirjautumiseen.

Mikäli haluat rajata esitettävät tiedot tiettyihin sijainteihin, täytä Sallittu IP/CIDR vinoviivalla (/) erottaen.

Kun kirjoitat käyttäjätunnuksesi, sivu ohjautuu automaattisesti Microsoftin kirjautumissivulle.

Jos olet jo kirjautuneena yritystunnuksellasi, voit siirtyä suoraan hyväksymään tilien yhdistämisen. Muussa tapauksessa valitse Use another account ja kirjaudu sisään sillä käyttäjätunnuksella, joka on yhdistetty organisaatiosi Power BI -tiliin.

Kun olet kirjautunut sisään, sinun täytyy hyväksyä Connectorin yhdistäminen Power BI -tiliisi. Hyväksy yhdistäminen napsauttamalla Accept.

Kun tilit on yhdistetty, pääset muokkaamaan infonäytöllä esitettävien Power BI -raporttien tietoja.

Huom. Jos käytössäsi on Azure AD:n monimenetelmäinen todentaminen (multi-factor authentication), Connector ei voi yhdistää tilejä ja ohittaa sen vuoksi yhdistämisvaiheen. Tällöin Connector siirtyy suoraan raportin luomiseen mutta ei voi hakea tietoja PowerBI:stä.

Vaihtoehtoisesti voit luoda erillisen infonäyttökäyttäjän PowerBI:hin ilman monimenetelmäistä todentamista. Jotta käyttäjän tunnuksella voidaan näyttää jaettuja raportteja ja koontinäyttöjä, tulisi tällä olla myös Pro-lisenssi. Käytä sitten tämän infonäyttökäyttäjän tunnuksia määritelläksesi iDiD-näytöille halutut raportit.

Raportin luominen

Määrittele analyyseissä esitettävät asiat valikon avulla ja kopioi lopuksi syötteen osoite kentästä ja liitä se html-elementtisi URL-kenttään. Tehdessäsi määrittelyitä näet muutokset reaaliajassa valikon alla olevasta esikatselusta.

Voit esittää näytöllä raportteja (reports) tai koontinäyttöjä (dashboards) Power BI:ssä luomiesi analyysien mukaisesti. Raportit sisältävät tietojoukoista luotuja kaavioita yhdellä tai useammalla sivulla, kun taas koontinäytöissä voi olla useista eri raporteista yhteen tuotuja kaavioita, jotka päivittyvät reaaliaikaisesti tietojoukkojen muuttuessa.

Aloita valitsemalla työtila (workspace), jonka analyysejä haluat julkaista.

Raportti: Valitse raportti, jonka haluat esittää näytöllä.

Sivut: Mikäli valitsemassasi raportissa on useita sivuja, voit valita näistä näytettäväksi vain osan. Jos et valitse sivuja, kaikki raportin sivut näytetään vuorotellen.

Vaihtoväli: Mikäli raportissa on useita sivuja, vaihtovälin avulla määrittelet, kuinka kauan yksittäistä raporttia näytetään. Määritä vaihtoväli sekunteina.

• Huom. Huomioi raportin sivujen yhteiskesto, kun määrittelet sisällön keston iDiD-hallinnassa. Esimerkiksi sisällön, jossa on viisisivuinen raportti 10 sekunnin vaihtovälillä, keston tulisi olla 50 sekuntia, jotta raportin jokainen sivu ehtii näkyä sisällön esityksen aikana.

Raportin suodattaminen

Jokaisella raportilla Power BI:ssä on yksilöllinen URL-osoitteensa. Jos haluat suodattaa tietoja raportista, voit tehdä sen lisäämällä suodatinparametreja Connectorilla luodun osoitteen loppuun.

Luo suodatin käyttämällä Power BI:n dataa. Microsoftin suomenkieliset ohjeet raportin suodattamiseksi URL-osoitteen kyselymerkkijonoparametrien avulla löydät Microsoftin dokumentaatiosivustolta täältä.

1. Määritä ja kokeile suodatinparametreja tarvittaessa ensin Power BI:ssa datan rakenteen mukaisesti.
  2. Lisää suodatintieto Power BI Connectorilla luomasi URL-osoitteen loppuun, esimerkiksi <esimerkkiurl>&filter=Table/Field eq 'value'
    • Huomaa, että Table (Taulukko) ja Field (Kenttä) -nimissä kirjainkoko on merkitsevä, value (arvo), kentässä ei.

Lisää suodattimet iDiDissa näytettävään raporttiin:

1. Luo haluamasi Power BI -raportti iDiD Connectorilla yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Lisää suodatin Connectorilla luomasi URL-osoitteen perään filter-parametria käyttäen. Erota suodattimet et-merkillä (&) perusosoitteesta. Esimerkiksi https://powerbi.idid.fi/report/?cid=xxxxxxxx&pages=2&i=10&filter=Data/ProjektiId eq '12345'

Koontinäytön luominen

Koontinäyttö: Valitse koontinäyttö, jonka haluat esittää näytöllä.

Ruutu: Jos haluat näyttää yksittäisen ruudun koontinäytöstä, valitse se kohdassa ruutu.

Valinnat päivitetään välittömästi ja raportit näytetään esikatseluna valikon alla. Voit myös napsauttaa Avaa nähdäksesi raportit koko sivun kokoisena uudessa välilehdessä.

Raporttien lisääminen iDiD-sisältöön

1. Luo uusi sisältö, jossa haluat näyttää raportin. Luo tai valitse html-elementti.
  2. Kopioi raportin URL-osoite Power BI Connectorin valikoiden alla olevasta kentästä ja liitä se html-elementin osoitekenttään.

Tallenna lopuksi luomasi sisältö. Valmista!