Matka.fi Connectorilla saat näytöille kaikki kotimaan liikenteen aikataulut, jotka näkyvät myös Liikenneviraston opas.matka.fi -palvelussa. Voit valita haluamasi pysäkin, jonka kautta kulkevan julkisen liikenteen aikataulut näytetään infonäytöllä.

Aloita Matka.fi Connectorin käyttö osoitteessa https://idid.fi/extra/matka/configure

Matka.fi Connectorin käyttö

1. Hae pysäkki osoitteen tai nimen perusteella. Jos haluat etsiä pysäkkiä nimen perusteella, vaihda hakuperuste pudotusvalikosta.
  2. Valitse haluamasi pysäkki hakutuloslistalta pysäkkihaun alapuolelta. Voit valita haluamasi pysäkin myös napsauttamalla sitä kerran kartalla.
    • Aikataulunäytön värit ovat oletusarvoisesti esikatselussa näkyvät sininen ja valkoinen.
  3. Vaihda halutessasi aikataulunäytön värit kohdassa Aseta värit.
    • Header taustaväri: Aikataulun ylätunniste, jossa näkyy mm. pysäkin nimi ja kellonaika.
    • Header Tekstin väri: Ylätunnisteen teksti.
    • Tekstin väri taulukko: Aikataulutiedot. Aikataulujen tausta on läpinäkyvä, joten huomioi se sisällön taustaa valitessasi.
      • Valitse väri valmiista vaihtoehdoista tai syötä RGB-arvot kenttiin Red, Green ja Blue.

Näet aikataulunäytön esikatseluna ruudun alalaidassa. Muutokset päivittyvät esikatseluun reaaliajassa.

Aikataulun lisääminen iDiD-sisältöön

1. Luo uusi sisältö, jossa haluat näyttää aikataulutiedot. Luo tai valitse html-elementti.
  2. Kopioi aikataulun URL-osoite Matka.fi Connectorin värivalikoiden alta ja liitä se html-elementin osoitekenttään.

Tutustu myös artikkeleihin Uuden elementin lisääminen

ja HTML-elementin muokkaus