Mikäli haluat käyttää AOpen DE3250-S -toistinlaitetta langattomassa verkossa, tulee siihen asentaa WLAN-moduuli antenneineen ja tallentaa laitteelle halutun langattoman verkon nimi (SSID) sekä mahdollinen salasana (Password).

WLAN-moduuli

WLAN-moduuli on pieni piirikortti, joka kytkeytyy AOpenin emolevyyn liitinkiskon avulla. Lopuksi kiinnitys varmistetaan ruuvilla, joka on valmiina emolevyssä. Lukitusruuvireikien vieressä on liitännät kahdelle ulkoiselle antennille, joihin kytketään antennien johdot.

Asennus

1. Avaa AOpen kiertämällä auki ruuvit, jotka pitävät kiinni jäähdytysrivoitettua kantta ja nosta kansi paikoiltaan mahdollisimman suoraan ylöspäin.
    • WLAN-moduulin paikka on laitteen takapaneelin läheisyydessä SSD-levyn vieressä emolevyn nurkassa.
  2. Poista takapaneelin ulkoseinästä kaksi kumista peitetulppaa, joiden tilalle antennien kierreosat asennetaan. Kierrä WLAN-moduulin lukitusruuvi irti (kuvassa punaisen ruudun kulmassa).

Antennien asennus

1. Poista antenneista muovinen suojatulppa ja kierrä auki niiden uloin mutteri sekä toinen lukkoaluslevyistä.
  2. Aseta antenni takapaneelin aukosta ulos siten, että antennin kierteen olan ja laitteen sisäpuolen väliin jää yksi lukkoaluslevy.
    • Antennin kierreosa on hiottu suoraksi yhdestä kohtaa. Aseta antenni takapaneelin aukosta siten, että antennin tasainen kohta on läpiviennin tasaista kohtaa vasten, jotta kierreosa ei pääse pyörimään aukossa paikallaan, kun myöhemmin kierrät paikalleen ulkoisen antennin.
  3. Aseta toinen lukkoaluslevy takapaneelin ja kierreosan mutterin väliin laitteen ulkopuolella. Kiristä kierreosa mutterilla tukevasti kiinni takapaneeliin.
  4. Seuraavaksi nipistä sormin antennijohdot kiinni WLAN-moduuliin (ei väliä kumpi menee kumpaan) ennen kuin asetat WLAN-moduulin paikalleen liitinkiskoon (kuvassa antennijohdot kiinnitettyinä WLAN-moduuliin).
  5. Kun johdot ovat tukevasti kiinni, aseta WLAN-moduuli paikalleen ja lukitse asennus emolevyssä olleella ruuvilla.
  6. Asettele antennien johdot laitteen sisälle siten, etteivät ne jää puristuksiin tai liian tiukoille mutkille. Sulje kansi ja kierrä ulkoiset antennit paikalleen. Kiristä antennit paikoilleen sormin, älä käytä liikaa voimaa.

Langattoman verkon asetusten määrittäminen

1. Liitä toistinlaitteeseen näyttö, virtalähde, näppäimistö sekä hiiri ja käynnistä laite. Kun laite on toimintakunnossa, paina näppäimistöstä yhtä aikaa Ctrl + Alt + T. Tämä avaa näytölle terminaali-ikkunan.
    • Mikäli iDiD-player on käynnissä, kannattaa se sulkea kirjoittamalla terminaaliin ./stop, jotta player ei häiritse asetusten tekemistä.
  2. Toistimen käyttöjärjestelmäversiosta riippuen saat langattoman verkon asetukset esille joko klikkaamalla ruudulla hiiren oikealla painikkeella tai viemällä hiiren osoitin näytön oikeaan alareunaan, jolloin valikkorivi nousee näkyviin. Ylös-alas nuolien kohdalta saat esille yhteysvalikon.
  3. Valitse Edit Connections...
  4. Lisää uusi yhteys klikkaamalla Add.

5. Valitse yhteyden tyypiksi Wi-Fi.

6. Siirry asetuksissa Wi-Fi-välilehdelle ja anna yhteydelle nimi kentässä Connection name (ei pakollinen). Yhteyden nimi voi olla sama kuin SSID eli sen langattoman verkon nimi, johon laite halutaan liittää.
  7. Siirry Wi-Fi Security -välilehdelle, valitse langattoman verkon salauksen tyyppi ja syötä Password-kenttään salasana.

8. Tallenna asetukset painamalla ikkunan oikeassa alalaidassa Save ja kirjoita terminaaliin reboot käynnistääksesi laitteen uudelleen. Mikäli asetukset ovat oikein, laite kirjautuu käynnistyessään sisään haluttuun langattomaan verkkoon.

Tarvitsetko tukea?

Mikäli kohtaat vaikeuksia WLAN-moduulin asentamisessa tai langattoman verkon asetusten määrittämisessä, ota yhteyttä iDiD-tukeen sähköpostitse osoitteella support@idid.fi, tikettinä tai chatissa tukisivustollamme osoitteessa support.idid.fi tai soittamalla numeroon 010 281 4350 (arkisin klo 9–17).