Aloita käyttö osoitteessa https://google.idid.fi/calendar/

Google Calendar Connectorin käyttöönotto

Jos käytät Google Calendar Connectoria ensimmäistä kertaa, rekisteröidy kalenterin Google-tunnusta käyttäen. Saat sähköpostiisi tästä vahvistuksen, jossa on mukana myös asiakastunnuksesi. Myöhemmillä kirjautumiskerroilla voit käyttää asiakastunnusta kirjautumiseen.

• Mikäli haluat rajata esitettävät tiedot tiettyihin sijainteihin, täytä Sallittu IP/CIDR vinoviivalla (/) erottaen.

Valitse käyttäjätili, jonka kalenteritietoja haluat esittää ja kirjaudu sisään.

Salli iDiDin tarkastella Google-kalentereitasi painamalla Salli.

Kun Connector on yhdistetty, pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan kalenterinäkymää.

Google Calendar Connectorin käyttö

Asettelu-valikosta voit valita kalenterin perusasettelun.

• Yksi kalenteri: Perusnäkymä yksittäiselle kalenterille. Tällä asettelulla on laajimmat näkymävaihtoehdot kuluvasta päivästä koko kuukauden tapahtumiin.
  • Laatat: Erillinen laatta jokaiselle kalenterille. Laatoissa näytetään vain kuluvan päivän tapahtumia.
  • Listat: Erillinen lista jokaiselle kalenterille. Listoissa näytetään vain kuluvan päivän tapahtumia.
  • Yhdistelmälista: Yhteinen lista, jossa näytetään aikajärjestyksessä kaikissa määritellyissä kalentereissa olevat tapahtumat.

Kalenterit-kentässä voit määritellä kalenterit, jotka näytöllä halutaan yhteen näkymään.

Oletusarvoisesti näytetään kalenteria, jonka tunnuksella olet rekisteröitynyt Connectoriin, mutta voit vaihtaa siihen minkä tahansa kalenterin tunnuksen, johon sinulla on käyttöoikeudet.

Jos asetteluna on laatat, listat tai yhdistelmälista, voit määritellä näytettäväksi myös useampia kalentereita kerrallaan. Määritä kalenterit niiden sähköpostiosoitteella ja erota kalenterien tunnukset toisistaan pilkulla.

• Haettavan kalenterin sähköpostiosoitteen löydät Google-kalenterin asetuksista.

Näkymä-pudotusvalikosta voit valita, näytetäänkö kalenterissa kuluvan päivän, viikon vai koko kuukauden tapahtumat. Näkymä-valinnan sisältö vaihtelee valitun asettelun mukaan. Jos valitset loppupäivä tai loppuviikko, näytetään kalenterissa ainoastaan tulevat tapahtumat. Valittavissa on laajimmillaan

• Päivälista: Ainoastaan tapahtumat aikatauluineen näytetään luettelokohteina.
  • Päiväagenda: Koko päivän kalenteri kellonaikoineen näytetään, tapahtumat esitetään kellonaikojen mukaisilla paikoillaan.
  • Viikkolista: Koko viikon tapahtumat luettelokohteina päivien mukaan eroteltuna.
  • Viikkonäkymä: Kaikki viikonpäivät näytetään, tapahtumat esitetään luettelokohteina ajankohtineen.
  • Viikkoagenda: Koko viikon kalenteri kellonaikoineen, tapahtumat esitetään kellonaikojen mukaisilla paikoillaan.
  • Kuukausi: Koko kuukauden kalenteri, tapahtumat näytetään kunkin päivän kohdalla aikajärjestyksessä.
  • Loppupäivä: Muotoilultaan sama kuin päivälista mutta ilman menneitä tapahtumia.
  • Loppuviikko: Muotoilultaan sama kuin viikkolista mutta ilman menneitä tapahtumia.

Jos valitset näkymäksi päiväagendan tai viikkoagendan, kalenterin vasemmassa reunassa näytetään myös kellonajat. Määrittele Alku- ja Loppu-valikoista aikaväli, jonka kellonajat esitetään.

Jos kalenteri ei mahdu html-elementissä kokonaan näkyviin, sitä vieritetään oikealle kohdalle päivän aikana. Alkukohta-valikossa voit määritellä kalenterin yläreunan.

• Oletus on sama kuin alkuaika.
  • Kello muuttuu kellonajan mukana.
  • Aika on itse määrittelemäsi kellonaika.

Lisäasetukset

Fontti: Valitse kalenterikohteiden fonttikoko välillä XXS-XXL tai jätä arvoksi Oletus. Oletuskoko vastaa kokoa M.

Muissa kuin listanäkymissä voit valita myös tapahtumien fonttivärin.

Voit valita myös, esitetäänkö kalenterissa:

Koko päivän tapahtumat, joille ei ole asetettu alkamis- ja loppumiskellonaikoja, kun valittuna on agendanäkymä. Koko päivän kestävät tapahtumat merkitään kalenterin yläosaan. Muissa kuin agendanäkymässä koko päivän tapahtumat näytetään aina päivän ensimmäisenä tapahtumana.

Viikonloput. Oletusarvoisesti kalentereissa näytetään vain arkipäivät, vaikka viikonlopulle olisi merkitty tapahtumia.

Näytä tila. Tilan näyttäminen sopii erityisesti tilanteisiin, joissa kalenteria käytetään erilaisten tilojen, kuten neuvotteluhuoneiden, varauskalentereina. Jos Näytä tila on valittuna, kalenterin tausta näytetään huomiovärillä vihreänä tai punaisena sen mukaan, onko kalenterissa merkintää sillä hetkellä.

Näytä tapahtumat. Oletusarvoisesti kaikki kalenterimerkinnät esitetään Google Calendar Connectorilla. Valitse pudotusvalikosta Vain '-' alkuiset, jolloin voit merkitä samaan kalenteriin kaikki tapahtumat mutta näyttää infonäytöillä vain ne, joiden alussa on -, esimerkiksi -Aamupalaveri.

Teema-pudotusvalikosta voit valita kalenterin ulkoasun.

Valinnat päivitetään välittömästi ja kalenteri näytetään esikatseluna valikon alla. Voit myös napsauttaa Avaa kalenteri nähdäksesi kalenterin koko sivun kokoisena uudessa välillehdessä.

Kalenterin lisääminen iDiD-sisältöön

1. Luo uusi sisältö, jossa haluat näyttää aikataulutiedot. Luo tai valitse html-elementti.
  2. Kopioi kalenterin URL-osoite Exchange Connectorin valikon alimmasta kentästä ja liitä se html-elementin osoitekenttään.

Kalenterinäkymä on läpikuultava, joten voit käyttää sen alla haluamiasi taustakuvia, mikäli haluat personalisoida kalenterisisällön ulkonäköä enemmän.