Aloita Twitter Connectorin käyttö osoitteessa https://idid.fi/extra/twitter/configure/

Twitter Connectorin käyttöönotto

Twitter Connectorin kieli määritellään automaattisesti selaimesi kieliasetusten perusteella. Jos haluat vaihtaa kieltä välillä englanti/suomi, tarkista selaimen kieliasetukset.

Määrittele ensimmäisenä Twitter-tili, jonka päivityksiä haluat esittää infonäytöllä. Kirjoita Twitter-käyttäjänimi @-merkin kanssa ja paina Enter.

• Huom. Voit esittää Connectorin avulla vain julkisten Twitter-tilien päivityksiä, et yksityisiä käyttäjätilejä.
  • Löydät käyttäjänimen Twitter-profiilisivulta käyttäjän profiilikuvan ja nimen alta, esimerkiksi @ididcompany.

Oletusarvoisesti päivityksiä näytetään kolmen sarakkeen ja kolmen rivin kokoisena ruudukkona.

• Voit vaihtaa ruudukon listaksi ESITÄ-valikossa.

Twitter Connectorin käyttö

Ruudukko

Vaihda ruudukossa näytettävien sarakkeiden ja rivien määrää Sarakkeet- ja Rivit-kentissä.

Muuta halutessasi ruutujen väliin jäävää tilaa pikseleinä kentässä Ruutuväli.

Määrittele näytetäänkö teksti päivityksessä olevan kuvan vasemmalla, oikealla, ylä- vai alapuolella TEKSTIN SIJAINTI -kentässä.

Jos haluat esittää julkaisut listana, valitse ESITÄ-valikosta vaihtoehto lista.

Lista

Määritä listalla näytettävien julkaisujen määrä päivitysten määrä -kentässä.

Muuta halutessasi listalla olevien julkaisujen väliin jäävää tilaa pikseleinä listaväli-kentässä.

Jos kaikki listalla olevat julkaisut eivät mahdu kerralla näytölle, voit määritellä sekunteina, kuinka kauan yhtä julkaisua esitetään asettamalla aika per elementti (s).

Määrittele näytetäänkö teksti päivityksessä olevan kuvan ylä- vai alapuolella TEKSTIN SIJAINTI -valikosta.

Kuvan asetukset

Valitse kuvan sijoittelu KUVAN SIJAINTI -valikosta.

• sovita: koko kuva sovitetaan sille varattuun tilaan. Mitään osaa kuvasta ei rajata ulos, minkä seurauksena esimerkiksi kuvan ylä- ja alapuolelle saattaa jäädä tyhjää tilaa kuvasuhteista riippuen.
  • täytä & rajaa: kuva täyttää koko sille varatun tilan ruudukon tai listan kuvapaikassa. Tällöin osa kuvasta saattaa rajautua alueen ulkopuolelle.
    • Jos valitset täytä & rajaa, määritä KUVAN KESKIPISTE, jonka perusteella se asetellaan kuvapaikkaan.

Tekstin asetukset

Voit muotoilla julkaisujen tekstejä seuraavasti:

• Vaihda tekstin väriä TEKSTIN VÄRI -valikossa.
  • Muuta fonttikokoa tekstin koko (px/em) -kentässä joko pikseleinä (lisää numeron perään teksti px ilman välilyöntiä) tai suhteessa ikkunan kokoon (em), esimerkiksi 20px tai 1em.
  • Määrittele julkaisun näytettävä pituus asettamalla korkein sallittu merkkimäärä tekstin pituus (merkkeinä) -kentässä

Julkaisun tiedot

Oletusarvoisesti julkaisujen yhteydessä näytetään käyttäjän nimi, Twitter-tunnus, profiilikuva sekä tieto siitä, kuinka kauan päivityksen julkaisusta on.

Samoin kuin julkaisujen tekstiä, voit muokata myös infotekstin kokoa ja väriä.

Oletusarvoisesti julkaisuista näytetään kaikki näistä mutta voit ottaa pois näkyvistä yhden tai useamman julkaisutiedon. Piilota kaikki tiedot poistamalla valinta kohdasta NÄYTÄ INFO.

Voit muokata julkaisutietojen kokoa ja väriä samalla tavoin kuin julkaistujen tekstien kohdalla:

• Vaihda julkaisutietojen tekstin kokoa kentässä tekstin koko (px/em) joko pikseleinä (px) tai suhteessa ikkunan kokoon (em).
  • Vaihda tekstin väriä TEKSTIN VÄRI -valikossa.
  • Vaihda Twitter-profiilikuvan kokoa kentässä kuvakkeen koko (px/em).
  • Muokkaa profiilikuvan ja julkaisutietojen välistä etäisyyttä kentässä kuvakkeen väli (px/em).

Jos haluat piilottaa vain osan tiedoista, poista valinta haluamasi mukaan kohdista

• Näytä käyttäjänimi: @-tunnisteella merkitty Twitter-käyttäjätunnus
  • Näytä nimi: Twitter-käyttäjän nimi
  • Näytä päivämäärä: Aika julkaisusta
  • Näytä Twitter-kuvake: Twitterissä oleva käyttäjän profiilikuva

Lisäksi voit muuttaa Twitter-kuvakkeen väriä valikosta TWITTER-KUVAKKEEN VÄRI.

Kun olet tehnyt haluamasi määritykset Twitter-julkaisujen esittämiseen, kopioi syötteen osoite valikon alalaidassa olevasta osoitekentästä.

Jos haluat muokata aiemmin luomaasi syötenäkymää, liitä se osoitekenttään ja paina tuo asetukset osoitteesta ja tee sen jälkeen haluamasi muutokset.

Twitter-syötteen lisääminen iDiD-sisältöön

1. Luo uusi sisältö, jossa haluat näyttää Twitter-syötteen. Luo tai valitse html-elementti.
  2. Kopioi aikataulun URL-osoite Twitter Connectorin alimmasta kentästä ja liitä se html-elementin osoitekenttään.