Huom. korvaa esimerkissä käytetyt arvot oikeilla tiedoilla.

1. Aloita yhdistämällä toistinkoneeseen näppäimistö ja hiiri (tai näppäimistö, jossa on touchpad).
  2. Jos iDiD on käynnissä, pysäytä se painamalla Ctrl + Shift + 9 ja sen jälkeen Ctrl + Alt + T, kirjoita terminaaliin ./stop ja paina Enter
  3. Napsauta työpöytää hiiren oikealla painikkeella ja valitse Network manager.
    (Vaihtoehtoisesti saat avattua Network managerin terminaalikomennolla nm-connection-editor)
  4. Valitse verkko, jota haluat muokata ja paina Edit (jos haluat asettaa staattisen ip:n langattomaan verkkoon, valitse Wireless connection 1).
  5. Valitse IPv4 Settings ja valitse Method-kenttään Manual.
  6. Paina Addresses-kentän vieressä Add ja syötä verkon tiedot kenttiin (erota DNS-palvelimet toisistaan pilkulla, välilyöntiä ei tarvitse).
  7. Lopuksi tallenna muutokset painamalla Save.
  8. Käynnistä iDiD uudelleen kirjoittamalla terminaaliin ./start && exit.