Käytön aloitus ja rekisteröinti

Peppi Connectorin avulla voit esittää infonäytöillä rakennusten tilavaraustietoja automaattisesti.

Peppi Connectorin käyttö vaatii rekisteröitymisen. Rekisteröidäksesi Peppi Connectorin ota yhteyttä tukeemme support@idid.fi. Tarvitsemme rekisteröintiä varten Pepistä seuraavat tiedot

• API-osoite sekä
  • API-avain ja/tai
  • Peppi-käyttäjätunnus ja salasana

Kun Peppi Connector on rekisteröity käyttöön, voit jatkossa määritellä rakennukset ja ulkoasun, joita infonäytöllä esitetään.

Peppi Connectorin käyttö

Aloita käyttö osoitteessa https://peppi.idid.fi/

Kirjaudu sisään rekisteröitymisen yhteydessä toimittamallamme asiakastunnuksella. Täytä tunnus kenttään ja paina Kirjaudu

Asettelu: Valitse pudotusvalikosta tapa, jolla haluat esittää Peppi-aikataulut.

• Yksi kalenteri: Näyttää nimensä mukaisesti vain yhden kalenterin valitusta yksittäisestä tilasta.
  • Laatat: Kunkin kalenterin tiedot esitetään nelikulmaisina laattoina, jotka sovitetaan elementin kokoon ja skaalataan automaattisesti.
  • Listat: Lista näyttää jokaisen tilan kalenterin omana listanaan. Listan pituus vaihtuu tapahtumien määrän mukaan.
  • Yhdistelmälista: Näyttää kaikkien määriteltyjen tilojen tapahtumat yhtenä listana.

Rakennus: Valitse ensimmäisenä rakennus, jossa olevien tilojen tietoja haluat esittää.

Huoneet: Valitse listalta asettelun mukaisesti joko yksi tai useampia huoneita, joiden varaustiedot haluat esittää.

Huom. Jos esitystavaksi on valittuna Yksi kalenteri, voit valita näytettäväksi ainoastaan yhden huoneen.

Näkymä: Valitse tapa, jolla tapahtumat esitetään. Näkymävaihtoehdot ovat asettelukohtaisia eikä kaikkia näkymiä ole valittavissa jokaisella asettelulla.

• Päivälista: Näyttää päivän tapahtumat kellonaikoineen erillisinä luettelokohteina.
  • Päivänäkymä: Näyttää tiiviimpänä listana päivän tapahtumat sekä lisäksi viikkonumeron.
  • Päiväagenda: Näyttää koko päivän kalenterisivun, johon on merkitty tapahtumat oikeisiin ajankohtiin.
  • Viikkolista: Näyttää viikon tapahtumat kellonaikoineen erillisinä luettelokohteina.
  • Viikkonäkymä: Näyttää tiiviimpänä listana päivän tapahtumat sekä lisäksi viikkonumeron.
  • Viikkoagenda: Näyttää koko päivän kalenterisivun, johon on merkitty tapahtumat oikeisiin ajankohtiin.
  • Kuukausi: Näyttää koko kuukauden kalenterisivun, johon merkitty tapahtumat kellonaikoineen.
  • Loppupäivä: Näyttää ainoastaan loppupäivän aikana tulevat tapahtumat.
  • Loppuviikko: Näyttää ainoastaan loppuviikon aikana tulevat tapahtumat.

Fontti: Valitse kalenterikohteiden fonttikoko välillä XXXS-XXL tai jätä arvoksi Default. Oletuskoko eli default vastaa kokoa M.

Fonttiväri: Jos kalenterinäkymäksi on valittu näkymä tai agenda, voit valita myös fonttivärin. Jos et valitse fonttiväriä, kalenterissa käytetään tummaa default- eli oletusväriä.

Valitessasi näkymäksi päiväagendan tai viikkoagendan voit valita aikavälin, jolta tapahtumat esitetään. Valitse

• Alku: Kellonaika, josta kalenterinäkymä alkaa. Jos organisaatiosi toiminta alkaa päivittäin kello 8, voit asettaa alkamisajaksi 8:00, jotta kalenterissa ei turhaan esitetä aikoja ilman tapahtumia.
  • Loppu: Samalla periaattella kuin alku, loppuaika määrittelee kellonajan, johon kalenterinäkymä päättyy.
  • Kello: Oletusarvoisesti kalenteri näyttää koko päivän. Vaihtamalla Kello-valikon asetusta, voit vaihtaa kalenterin näyttämisen alkuaikaa siinä tapauksessa, kun näytettävä päivä ei mahdu näytölle kokonaisuudessaan. Oletuksen lisäksi voit valita arvon current, jolloin näytön alkuaika on senhetkinen aika, tai haluamasi kellonajan, jolloin näytön alkuaika on valitsemasi aika.

Viikonloppu: Normaalisti kalenterissa näytetään vain arkipäivät. Valitse viikonloppu esittääksesi kalenterissa myös lauantain ja sunnuntain.

Näytä tila: Tilan näyttäminen sopii erityisesti tilanteisiin, joissa kalenteria käytetään erilaisten tilojen, kuten neuvotteluhuoneiden, varauskalentereina. Jos Näytä tila on valittuna, kalenterin tausta näytetään huomiovärillä vihreänä tai punaisena sen mukaan, onko kalenterissa merkintää sillä hetkellä.

Näytä tapahtumat: Oletusarvoisesti kaikki kalenterimerkinnät esitetään Peppi Connectorilla. Valitse pudotusvalikosta Vain '-' alkuiset, jolloin voit merkitä samaan kalenteriin kaikki tapahtumat mutta näyttää infonäytöillä vain ne, joiden alussa on -, esimerkiksi -Aamupalaveri

Teema: Teema on kalenterin ulkoasu, joka määrittelee kalenteritaustan ja eri tilojen tapahtumien taustavärin. Valitse haluamasi teema pudotusvalikosta.

Voit esikatsella kalenteria uudessa välilehdessä painamalla Avaa kalenteri.

Peppi-syötteen lisääminen iDiD-sisältöön

Ota kalenteri käyttöön infonäytöllä html-elementin avulla.

1. Luo tai muokkaa html-elementtiä sisällössä, jossa haluat esittää kalenterin.
  2. Kopioi luomasi kalenterin URL-osoite asetusikkunan alalaidasta tai esikatseluvälilehden osoitekentästä.
  3. Liitä osoite html-elementin osoitekenttään.
  4. Tallenna sisältö.

Valmista!

Huom.! Tämän html-elementin käyttö on sallittu vain iDiD-infonäyttöjärjestelmässä.

Tutustu myös artikkeliin HTML-elementin muokkaus