I IDiD-hanteringen är skärmarna och grupperna av skärmar organiserade i en hierarki så att material högre i hierarkin ärvs ned till de lägre nivåerna och grenarna (se även: Nivåer och hierarkiskt arv). Användarrättigheterna har samma mönster, vilket innebär att användaren kan navigera på den nivån som deras konto skapades på och alla nivåer under den. Ibland är kontot lågt i hierarkin, men användaren behöver tillgång till nivåer i andra grenar av hierarkin. Med normala nivåhierarkin är sådan navigering omöjlig.

För att möjliggöra detta får användarkontot en extra teleportmeny för att navigera mellan nivåer i olika grenar av hierarkin.

När du loggar in på hanteringen kommer du alltid fram till den nivån som ditt konto skapades på, men nu kan du i hemvyn hitta en Hoppa till nivå -meny som möjliggör navigering av nivåer i olika grenar av hierarkin.

Du kan också flytta dig direkt mellan hierarkier i vilken som helst vy med hjälp av nivåmenyn. Öppna nivåmenyn genom att trycka på den högst upp i hanteringen, och välj den hierarkin du vill flytta dig till med hjälp av Hoppa till nivå ­-menyn.

Bekanta dig också med artiklarna Hem och

Nivåer och hierarkiskt arv