Päivitetty 27.03.2018


Sanallinen aikalaskuri laskee, kuinka pitkään menneestä päivämäärästä on kulunut tai paljonko tulevaan on aikaa. Laskuri ei yleensä näytä tarkkaa päivien määrää, vaan kertoo selkokielisesti ajan minuutteina, tunteina, viikkoina, kuukausina tai vuosina.

Laskurin perusmuoto rakentuu osoitteesta ja päivämäärästä: 

https://extra.idid.fi/date/count/?date=24.12.2016 


Muokkaa päivämäärää parametrilla date. Käytä muotoa pp.kk.vvvv.


Käytä aikalaskuria sisällössäsi seuraavasti:


1. Lisää sisältöön html-elementti ja muokkaa sen koko ja sijainti haluamasi mukaan.

2. Kopioi ja liitä laskurin URL elementin URL-kenttään. Täydennä osoitetta halutessasi alla olevilla paremetreilla.


Voit muokata laskurin tekstiominaisuuksia käyttämällä erilaisia parametreja eli määritteitä. Muokattavia parametreja ovat teksti (text), kellonaika (time), kieli (lang) sekä tekstin väri (color) ja fontti (font).

Parametrit lisätään päivämäärän määrittelyn jälkeen, josta ne erotetaan et-merkillä (&).


Esimerkiksi

https://extra.idid.fi/date/count/?date=20.02.2020&time=20:20 


Teksti

Tekstimääritte esitetään ennen laskurin aikailmausta ja sillä on hyvä täydentää, mihin tapahtumaan aikaa lasketaan Määrittele laskurin alkuun tule teksti parametrillä text


Esimerkiksi 

https://idid.fi/extra/date/count/?date=24.12.2016&text=Joulu on taas


Kellonaika

Voit halutessasi määritellä päivämäärän lisäksi myös kellonajan tarkempaa ajan laskemista varten. Määrittele aika parametrilla time ja erottele tunnit ja minuutit toisistaan kaksoispisteellä (:).


Esimerkiksi

https://extra.idid.fi/date/count/?date=14.10.2026&time=16:00 


Kieli

Vaihda päivämääräelementin kieli parametrilla lang. Saatavilla olevia kielivaihtoja ovat esimerkiksi englanti (en), ruotsi (sv), saksa (de), ranska (fr), hollanti (nl), espanja (es), italia (it), arabia (ar) sekä venäjä (ru). Suomi (fi) on elementin oletuskieli, joten sitä ei tarvitse määritellä parametrein. 


Esimerkiksi

https://extra.idid.fi/date/count/?date=15.10.2027&time=15:37:00&text=Something%20happens&lang=en 


Väri

Vaihda numeroiden väriä käyttämällä parametria color. Määrittele väri HEX-koodilla ilman ristikkomerkkiä (#). Esimerkiksi mustan värin HEX-koodi on #000000. Eri värien HEX-koodit löydät esimerkiksi täältä (htmlcolorcodes.com on ulkoinen sivusto, linkki avautuu uuteen välilehteen).


Esimerkiksi

https://extra.idid.fi/date/count/?date=14.10.2016&color=0073e6


Fontti

Vaihda fonttia käyttämällä parametria font. Voit käyttää kaikkia fontteja, jotka ovat käytössä iDiD-hallinnassa. Kirjoita fontin nimi samalla tavalla kuin se näkyy hallinnan fonttivalikossa.


Esimerkiksi

https://extra.idid.fi/date/today/?font=Fugaz%20One 

Huomaa, että välilyönnit muuttuvat automaattisesti osoiterivillä %20-merkinnäksi. Tällä ei ole vaikutusta elementin toimintaan.

https://extra.idid.fi/date/full/?lang=en&font=Fugaz%20One 


Useiden parametrien yhdistäminen

Voit määrittää elementissä useita parametreja kerralla. Kun määrittelet useita muotoilu- tai tietoasetuksia, eroteta ensimmäinen määrite perusosoitteesta kysymysmerkillä (?) ja sen jälkeen parametrit toisistaan et-merkillä (&).


Esimerkiksi

https://extra.idid.fi/date/?lang=mt&color=1528E4&font=Lobster 


Tekstin koko

Elementti on responsiivinen, eli sisältö skaalautuu, kun muutat HTML-elementin kokoa.Huom.! Tämän html-elementin käyttö on sallittu vain iDiD-infonäyttöjärjestelmässä.


Tutustu myös artikkeliin

Uuden elementin lisääminen