Tekstielementti sisältää nimensä mukaisesti tekstiä. Sisällönmuokkaajana voit muokata tekstin kokoa ja tasausta sekä tietenkin itse tekstisisältöä.


Valitse tekstielementti napsauttamalla tekstiä sisällössä tai sen nimeä elementtivalikossa.Voit muokata tekstielementin nimeä, joka näkyy vain hallinnassa, kentässä Name. Tekstielementtien nimeäminen on hyödyllistä elementtien tunnistamiseen etenkin, jos sisällössä on useita tekstielementtejä, kuten otsikko ja leipäteksti. Voit vaihtaa sisällössä näkyvän tekstin kaksoisnapsauttamalla elementtiä tai muokkaamalla tekstiä kentässä Teksti.Muokataksesi tekstiä elementissä kaksoisnapsauta tekstiä. Kirjoita elementtiin tekstiä tai kopioi ja liitä siihen haluamasi teksti. Elementissä käytetään vain siihen määriteltyä fonttia ja muotoilua, jolloin yksittäisiä sanoja ei voi esimerkiksi lihavoida tai alleviivata.Lisäksi voit muokata tekstin kokoa ja tasausta. Huomaa, että fonttikoko infonäytöllä saa olla huomattavasti suurempi kuin normaalissa näytöltä tai A4-kokoiselta paperilta luettavassa asiakirjassa, sillä infonäyttöjä katsellaan suuremmalta etäisyydeltä.

  • Huomaa, että jos tekstin kokosi on suurempi kuin tekstielementin koko, ylimenevä tekstiosa ei näy. Aseta fonttikoko siten, että tekstisi mahtuu elementtiin kokonaisuudessaan.


Voit halutessasi muuttaa myös tekstin kirjainvälistystä kentässä Kirjainvälistys


Oletusarvoisesti kirjainvälistys on 0, jolloin kenttä on tyhjä. Suurentamalla arvoa kirjainten välinen tila kasvaa. Käyttämällä miinusmerkkisiä arvoja voit pienentää kirjainten välistä tilaa. Alla olevassa esimerkissä keskimmäisen rivin tekstissä on käytetty oletusvälistystä. Ylimmän rivin tekstin kirjainvälistys on 10 ja alimman rivin -10. Voit käyttää myös desimaalilukuja, käytä desimaalierottimena tällöin pistettä, esimerkiksi 3.2.


Kun tekstimuokkauksesi on valmis, napsauta sisällön ympäristön harmaata aluetta ja siirry muiden elementtien muokkaamiseen tai tallenna sisältö painamalla vihreäpohjaista oikein-merkkiä.


Katso ohje videomuodossa:Tutustu myös artikkeleihin Uuden sisällön luominen sekä

Elementtien järjestys ja piilottaminen