Tässä ohjeessa kuvataan Philips D -sarjan infonäyttöjen käyttöönotto.

Asennusprosessi vaihtelee hieman malleittain ja versioittain.

Huomioi asentaessasi erityisesti tietoturva, ja sulje laitteen kaikki ylimääräiset tietoliikenneportit.

iDiDin tarvitsemat portit 80 ja 443 ovatkin sellaisia, joita ei voi sulkea vahingossa.

Seuraavissa malleissa on oletuksena SICP- ja FTP-portit auki ja ne täytyy manuaalisesti ehdottomasti sulkea:

Model

DL

PL

4051D

4150D

10BDL3051T

10BDL4151T

24BDL4151T

3050Q

Version

FB11.03

FB07.05

FB03.181

FB04.06

FB04.04

FB02.02

FB04.02

FB05.05

1. 4051D-mallissa FTP ja SICP ovat oletuksena sallittuja. Niiden sulkemiseen on tulossa Philipsiltä ohjattu toiminto.

Asennusta varten tarvitset

• Philips D -näytön
  • Virtajohdon sekä verkkokaapelin
  • Usb näppäimistön
  • Näytön kaukosäätimen

Valmistele ensin näyttö kytkemällä johdot paikoilleen ja liittämällä näppäimistö näytön USB-porttiin. Käynnistä näyttö ja odota hetki.

Asennus vaiheittain

Verkkoasetukset

1. Käynnistä näyttö ja valitse Start.
  2. Valitse Network Settings: (Yleensä) Ethernet.
  3. Navigoi ruudun oikeaan laitaan ja valitse Next.
  4. Valitse Network Type: DHCP ja valitse Next.
  5. Kohdassa Remote Control valitse Disable (tämä kohta vain osassa näytöistä)
  6. Kohdassa Signage Display Settings valitse Skip.

Ruutuun ilmestyy Setup complete! Valitse Finish.

Perusasetukset

1. Paina kaukosäätimestä HOME.
  2. Valitse Setttings ja Advanced Options.
  3. Valitse Schedule.
    • Schedule 1: Valitse kellonajat ja viikonpäivät, jolloin näyttö on käytössä.
    • Input: Valitse Custom.
  4. Palaa edelliseen valikkoon painamalla kaukosäätimestä BACK.

Näytön asetukset

1. Paina kaukosäätimestä HOME.
  2. Paina muutaman kerran ylöspäin, kunnes pääset valikossa kohtaan Configurations 2.
  3. Paina kaukosäätimellä oikealle ja kolme kertaa ylös, kunnes tulet kohtaan Rotation.
  4. Paina jälleen oikealle ja valitse Auto Rotate OFF.
  5. Palaa edelliseen valikkoon painamalla kaukosäätimestä BACK.
  6. Siirry valikossa kohtaan Configurations 1.
  7. Valitse oikealta ensimmäinen kohta Switch on State ja valitse Force On.
  8. Palaa edelliseen painamalla vasemmalle ja valitse Boot on Source ja valitse Custom.
  9. Sulje valikko painamalla kaukosäätimestä HOME.

iDiD-sovelluksen asennus

Siirry seuraavaksi asetusvalikkoon painamalla kaukosäätimestä HOME, paina sen jälkeen 1 8 8 8 ja odota, kunnes ruudun oikeassa yläkulmassa oleva nelikulmio poistuu näkyvistä.

1. Valitse Apps.

1. Valitse Chromium.
  2. Lataa tiedostot https://apt.idid.fi/android/twa/idid_twa.apk ja https://apt.idid.fi/android/chromium.apk.
  3.  Ruudulle ilmestyy Starting download... Palaa kotivalikkoon painamalla kaukosäätimestä BACK ja valitse File Manager.

1. Navigoi kohteeseen Storage/emulated/0/Download.
    • Valitse chromium.apk valitse Open ja Install.
    • Valitse Done.
    • Valitse idid_twa.apk valitse Open ja Install.
  1. Kun idid_twa.apk:n asennus on valmis, valitse Open
    • Jos asennus suoritettiin onnistuneesti, näyttöön ilmestyy rekisteröintikoodi.
  2. Palaa edelliseen painamalla kaukosäätimestä BACK.

Androidin asetukset

1. Valitse Settings > Signage Display.
  2. Valitse alimmaisena oleva Custom App > Select App.
  3. Valitse iDiD ja Save.
    • iDiDista on nyt tehty custom app, joka käynnistyy automaattisesti joka kerta koneen käynnistyessä.

Androidin asetuksiin pääset painamalla HOME ja 1 8 8 8 ja valitsemalla Settings.

Aikavyöhykkeen valinta

1. Palaa Settings-valikkoon painamalla näppäimistöstä Esc kahdesti.
  2. Valitse Date & Time > Select time zone > Helsinki.
  3. Palaa edelliseen valikkoon painamalla näppäimistöstä Esc kerran.

Fontti skaalauksen disablointi

1. Paina HOME ja 1 8 8 8 ja valitsemalla Settings.

2. Valitse display

3. Valitse font size

4. Vaihda font size tilaan normal

Rekisteröinti

1. Paina näppäinyhdistelmää Alt + Tab valitse iDiD
    • Ruutuun ilmestyy rekisteröintikoodi.
  2. Rekisteröi toistin normaalisti tai lähetä rekisteröintikoodi ja laitteen sijaintitiedot sähköpostitse osoitteeseen support@idid.fi tai tikettinä tukisivustollamme.
  3. Käynnistä näyttö uudelleen ja varmista, että kaikki toimii.