Rajoitukset ja huomioitavat asiat WebOS 3.2 -käyttöjärjestelmässä

• Sisällöissä tulee huomioida laitteiston muistin, prosessorin ja tallennustilan kapasiteetti, joka yleensä mm. rajoittaa tai estää videoiden käytön.
  • Ohjelmaversio ei tue css-injektointia.
  • Videot ja html-sisällöt eivät pyöri näytön ollessa offline.
  • Videot tulee tuoda näkyviin vain suoria leikkauksia käyttäen.
  • Näytön kierto -asetusta ei tule käyttää näytön asetuksissa. Pystynäyttöjä varten tehdään iDiD-hallintaan rekisteröintivaiheessa kiertoasetus.
  • Sisäisellä toistintietokoneella varustetut näytöt tulee aina liittää palomuurilla suojattuun tietoliikenneverkkoon.
  • Suosittelemme ulkoista toistintietokonetta.

LG:n WebOS 3.2 -käyttöjärjestemällä varustettuihin infonäyttöihin voidaan asentaa iDiD-toistinohjelma verkosta.

Asennus

1. Paina kaukosäätimestä asetukset-painiketta (rattaan kuva).
  2. Alkuasetukset ovat kunnossa, joten etene valitsemalla Done.
  3. Aseta näyttö käyttämään automaattista aikavyöhykettä valitsemalla ensin General-valikko ja valikosta Time & Date.
  4. Aseta päälle Set automatically ja valitse soveltuva maanosa, maa ja kaupunki.
  5. Seuraavaksi valitse Ez Settings > SI Server Settings > ja vielä uudelleen sama kahdesta avautuvasta vaihtoehdosta.
  6. Aukeavasta valikosta valitse Application Launch Mode ja aseta se tilaan Local. (kts. kuva alla)
  7. Valitse Fully Qualified Domain Name ja aseta se tilaan On.
  8. Kirjoita Fully Qualified Domain Name -valikon alla olevaan kenttään http://apt.idid.fi/application/com.lg.app.signage.ipk
    • Kytke tarvittaessa näyttöön näppäimistö. Huomaa, että näppäimistön asetuksissa käytetään kieliasetusta en-US (kauttaviivan saat painamalla tavuviiva-painiketta)
  9. Valitse Application Type: IPK ja paina OK.
  10. Valitse Local Application Upgrade: REMOTE ja paina OK.
  11. Näyttö varmistaa, haluatko suorittaa toimenpiteen. Valitse Confirm.
  12. Mikäli toimenpide onnistui, näyttöön ilmestyy teksti Complete.
  13. Käynnistä näyttö uudelleen.
  14. Jos näytölle ei ilmesty rekisteröintikoodia, tarkista kotivalikosta, että Play via url on tilassa Off.
  15. Välitä koodi iDiD-tukeen (support@idid.fi) tai rekisteröi toistin itse, mikäli sinulla on rekisteröintiin oikeuttavat tunnukset.

Pakolliset tietoturvalisäykset

1. Vaihda Admin-salasana, kaukosäätimellä: Menu > Admin > Change Password. Tallenna se turvalliseen talteen, koska sitä tarvitaan jatkossakin admin-toimintoihin pääsemiseen.
  2. Tarkista ja kirjoita ylös laitteen IP-osoite, kaukosäätimellä: Menu > General > Network > Wired connection (ethernet)
  3. Avaa omalla puhelimellasi tai tietokoneellasi nettiselain ja siinä osoite http://xx.xx.xx.xx (jossa xx.xx.xx.xx on laitteen IP-osoite)
    (Selainkoneen tulee olla samassa lähiverkossa näytön kanssa. Jos näyttö on täysin julkisessa avoimessa verkossa, pitää myös oman koneen päästä julkiseen internetiin.)
  4. Kirjaudu selaimessa näkyvään palveluun oletussalasanalla 00000000 ja vaihda tilalle turvallinen ja pitkä salasana. Tallenna se turvalliseen talteen, vaikka sitä ei missään tarvitakaan.
  5. Laita laitteen lukitukset päälle, kaukosäätimellä: Menu > Admin > Lock Mode
    Laita kaikki lukitukset päälle. Infrapunaa ja näytön nappeja koskeviksi valinnoiksi kannattaa laittaa: On (Power key only)
  6. Sulje turhat tietoliikenneportit, kaukosäätimellä: Menu > General > Network > Port Control
    Lisää estettäviksi porteiksi: 1900 UDP, 3737 TCP, 6464 TCP, 6950 UDP, 6960 UDP, 6980 UDP, 9080 TCP, 9721 TCP
    (Port Control on käytettävissä näistä firmware-versioista alkaen: webOS3.2 : 4.03.10; webOS4.0 : 4.02.50. Vanhemmat versiot pitää joko päivittää näitä uudempiin tai vähintään sijoittaa laite palomuurin taakse)
  7. Käynnistä laite uusiksi. Varmista, että oikea iDiD-sisältö näkyy ja molemmat näytön vasemman alanurkan indikaattoripallukat ovat vihreitä.

Rajoitukset

• Ohjelmaversio ei tue css-injektointia.
  • Videot ja html-sisällöt eivät pyöri näytön ollessa offline.
  • Videot tulee tuoda näkyviin vain suoria leikkauksia käyttäen.
  • Sisällöissä tulee huomioida laitteiston muistin, prosessorin ja tallennustilan kapasiteetti.

Päivitetty 31.3.2021 TP