Voit näyttää infonäyttösisällössä suoraan Vimeossa julkaistua videomateriaalia tarkoitusta varten luodulla elementillä. Video näytetään sisällössä kertaalleen alusta loppuun ja sen kesto määrittelee sisällön keston.


Lisää Vimeo-video sisältöön

 1. Aloita uuden mallin luominen Mallit-osiossa tai muokkaa olemassaolevaa mallia painamalla mallia ja Muokkaa yläreunaan ilmestyvästä työkalupalkista.
 2. Lisää elementti painamalla elementtivalikossa Vimeo.
  • Huomaa, että elementti ei ilmesty malliin ennen videon määrittelyä.Elementin asetusvalikkoon ilmestyy valikko Lisää Vimeo-video.


 1. Lisää Vimeo-video käyttämällä sen yksilöllistä tunnusta. Hae haluamasi video Vimeosta ja kopioi videon tunnus com/ jälkeen.


 1. Kopioi ja liitä tunnus elementtiasetusten kenttään ID. Hyväksy valinta painamalla kentän viereistä plusmerkkiä (+) tai peru valinta painamalla rastia (x).
 2. Muuta videon äänenvoimakkuutta kentässä Äänenvoimakkuus. Määritä äänenvoimakkuus välillä 0 - 100.
  • Huomaathan, että kaikki laitetyypit eivät tue ääntä. Varmista, että käyttämässäsi näytössä on kaiuttimet ja niiden äänenvoimakkuus on riittävän suuri. Ota tarvittaessa yhteys tukeemme.

Vimeo-elementin asetukset ovat muilta osin samat kuin muiden elementtien.


Nimi

Voit muokata elementin nimeä kentässä Nimi. Elementin nimeä käytetään vain työskentelyn helpottamiseksi editorissa eikä sitä koskaan näytetä infonäyttösisällössä.


Elementin sijainti

Voit siirtää elementtiä haluamaasi kohtaan mallissa raahaamalla sitä. Jos kuitenkin haluat määritellä sijainnin tarkemmin, käytä siihen X-sijainti ja Y-sijainti -kenttiä elementin asetusvalikossa. X-akseli merkitsee elementin sijaintia vaakasuunnassa ja Y-akseli pystysuunnassa. Sijainti asetetaan malliin pikseleinä siten, että vasen yläkulma on arvoltaan 0 molemmilla akseleilla. Full HD -mallien koko on vaakamalleissa 1920x1080 pikseliä ja pystymalleissa 1080x1920 pikseliä.


Voit käyttää sijoitteluun myös kenttien vieressä olevaa valmista ruudukkoa, jonka avulla elementti sijoitetaan.


Elementin koko

Määritä elementin koko Leveys- ja Korkeus-kentissä pikseleinä. Voit muuttaa kokoa helposti myös kenttien alla olevilla painikkeilla Koko sivu ja Puolet sivusta.

Peittävyys

Oletusarvoisesti uusi elementti peittää alueen täydellisesti eli alla olevia elementtejä ei näe ylempien läpi. Voit kuitenkin muuttaa elementtien läpikuultavuutta valikossa Peittävyys. Täysin peittävä elementti on arvoltaan 100 (prosenttia), kun taas täysin läpinäkyvän peittävyysarvo on 0. Muuta peittävyyttä siirtämällä liukusäädintä tai kirjoittamalla haluamasi arvo välillä 0-100 kenttään


Kulmien pyöreys

Uusi elementti luodaan aina teräväreunaisena nelikulmiona. Voit kuitenkin pyöristää kulmia vähän tai jopa muuttaa elementin soikion tai ympyrän muotoon valikon Kulmien pyöreys avulla. Voit määrittää kulmien pyöreyden pikseleinä tai prosentteina.

 • Määritä pyöreys pikseleinä ilmoittamalla numeroarvo ja perään px ilman välilyöntiä, esimerkiksi 10px.
 • Määritä pyöreys prosentteina ilmoittamalla numeroarvo ja perään prosenttimerkki ilman välilyöntiä, esimerkiksi 50%.
  • Luo soikio antamalla pyöreydeksi 50%. Ympyrän saat antamalla pyöreydeksi 50% ja muuttamalla leveyden ja korkeuden keskenään yhtä suuriksi.


Sijoittelu ja kuvasuhde

Normaalisti elementin sijoittelu on rajoitettu ja kuvasuhde vapaa. Rajoitettu elementin sijoittelu tarkoittaa, etteivät sen reunat voi olla sisällön ulkopuolella. Painamalla Vapaa sijoittelu voit vapauttaa sijoittelun, jolloin elementin voi sijoittaa mihin tahansa sisällössä, myös siten, että osa siitä on näkyvän sisällön ulkopuolella.


Elementtien kuvasuhde puolestaan on oletusarvoisesti vapaa. Jos muokkaat elementin kokoa raahaamalla sen kulmasta, kuvasuhde voi muuttua. Painamalla Lukitse kuvasuhde kuvasuhde säilyy samana, kun muokkaat kuvan kokoa raahaamalla. Voit lukita kuvasuhteen raahatessa myös painamalla Shift- eli vaihtonäppäintä pohjassa muokkauksen ajan.


Kierto

Uusi elementti luodaan aina vaakasuunnassa. Voit kiertää elementtiä Kierto-valikon avulla. Muokkaa kiertoa liukusäätimen avulla tai kirjoittamalla haluamasi kiertokerroin asteina kenttään.

 • Kierrä elementtiä myötäpäivään siirtämällä liukusäädintä oikealle tai antamalla kentässä kierron aste positiivisena lukuna numeroin, esim 45.
 • Kierrä elementtiä vastapäivään siirtämällä liukusäädintä vasemmalle tai antamalla kentässä kierron aste negatiivisena lukuna numeroin, esim. -45.


Alla olevassa esimerkissä on nelikulmio 50% pyöreydellä ja 45 asteen kierrolla sekä tekstielementti -45 asteen kierrolla.


Mallin tallentaminen

Tallenna sisältö lopuksi painamalla vihreäpohjaista oikein-merkkiä.


Voit myös poistua tallentamatta milloin tahansa painamalla punapohjaista rastia.


Tutustu myös artikkeleihin Mallin luominen ja

Uuden elementin lisääminen